Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Autó: Jöhet a Fiat Tipóból is az SUV | hvg.hu – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Eddig vajon miért nem volt?

Rendkívül népszerűek a szabadidő-autók, így az olasz Fiat is készít egy SUV változatot az egyik, tömegmodellnek szánt autójából: hamarosan érkezhet a Tipo frissített változata, és crossover változatban is gyárthatják.

Fiat 500X és 500L hasonló modellje a márkának, de még hiányzott egy kevésbé divatorientált és olcsóbb darab a kínálatból. Ez lehet a Tipo Cross, amely a jelenleg gyártott öt- és négyajtós, valamint kombi formátumban mellé érkezne.

A kocsi vagy a Tipo platformjára épül majd az SUV-szegmensre jellemző stíluselemekkel – ebben az esetben a mechanikai elemeket részben a Fiat–Chrysler-konszernbe tartozó Jeep Compasstól örökölhetné, ha 4×4-es változat is készülne belőle –, vagy az EMP2 platformra. Ez a francia PSA Peugeot–Citroen-párosé, amely már így is számos crossover modell alapja a Peugeot 3008-astól egészen az Opel Grandland X-ig. A Fiat–Chrysler pedig éppen most lépett velük szövetségre a fejlesztések terén.

A modellre, amely a fentiek mellett a Nissan Qashqai és a Skoda Karoq ellenfele is lesz, úgy tűnik, 2024-ig kell várni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: Klikk

- Hirdetés -

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk