Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Először nem lehet megrendezni a világ egyik leghíresebb futóversenyét – Origo

0 0

- Hirdetés -

Elmarad az idei Boston Marathon, amelyet 1897 óta először kellett törölni. A világ egyik legjelentősebb futóversenyét eredetileg április 20-án rendezték volna meg, de a koronavírus-járvány miatt előbb szeptember 14-re halasztották, majd a szervezők csütörtökön bejelentették, hogy idén biztosan nem tartják meg.

A bostoni versenyen több mint 30 ezren szoktak rajthoz állni, őket több mint egymillió ember biztatja, márpedig ez ősszel sem lesz összeegyeztethető a távolságtartási óvintézkedésekkel.

- Hirdetés -

Az első versenyt 1897-ben rendezték – 15 futó részvételével -, hogy megemlékezzenek az első modernkori olimpiai játékokról, amelyre egy esztendővel korábban került sor. Az első világháború miatt 1918-ban némileg változott a lebonyolítás, ugyanis váltóversenyre került sor. A 2013-es futás félbeszakadt, amikor két bomba robbant a célvonalon, néhány órával a profik beérkezése után, amikor sok szabadidős futó még a pályán volt.

Johnny Kelley szobra a Boston Marathon szokásos útvonala mellettForrás: AFP/2020 Getty Images/Maddie Meyer

A maraton évente több mint 200 millió dollár bevételt jelent a városnak, a helyi atlétikai szövetség és a futók pedig alkalmanként mintegy 40 millió dollárt gyűjtenek össze jótékonysági célokra.

A Tokió Marathont márciusban alig több mint kétszáz profi részvételével rendezték, de a bostoni polgármester közölte, ők nem tartanak olyan versenyt, amelyen nem vehetnek részt szabadidős futók.

A szervezők csütörtökön azt mondták, az idei verseny helyett egy virtuális eseményre kerül sor, amelynek résztvevői – miután igazolják, hogy teljesítették a maratoni távot – érmet kapnak.

A jövő évi Boston Marathont április 19-én, a 125. versenyt pedig 2022. április 18-án rendezik.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk