Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Ungár: A Jobbik elnöke bízzon magában, neki is lehet hatása a kilépésekre – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Valószínűleg kevesebben lépnek ki egy magát nemzetinek tartó párt frakciójából, ha az elnök nem azt kéri számon a miniszterelnökön, hogy miért támogatja a határon túli magyarokat.

- Hirdetés -

Hosszú cikkben dolgoztuk fel, hogy mi történt a Jobbikkal az utóbbi pár napban. A történet dióhéjban:

  • ki akarták zárni Varga-Damm Andreát a frakcióból, amiért az ő javaslatára a Jobbikkal a Fidesszel együtt szavazott,
  • vissza akarták hívni az Országgyűlés alelnöke pozícióból Sneider Tamást,
  • aztán a Jobbik meggondolta magát és békét ajánlott az elnök,
  • de ezzel nem éltek a politikusok, Varga-Damm és Sneider mellett Farkas Gergely is kilépett a frakcióból.

A teljes cikket itt éri el:

Kiment a mosdóba, majd távozott a Jobbik frakciójából

Tíz nappal ezelőtt a parlamentben megszavazták, hogy – egyes értelmezések szerint – korlátlan rálátást kapnak a nemzetbiztonsági szervek az állampolgárok adataira. A javaslatra azonban nemcsak a Fidesz, hanem a Jobbik is igent nyomott. A téma felelőse a pártban Varga-Damm Andrea volt, ő javasolta azt a parlamenti logikának ellentmondó tettet (tudniillik: az ellenzék megszavazza a Fidesz egyik javaslatát), ami után később kitört a botrány.

Ezt követően a párt a tagságnak belső levélben próbálta a kilépési hullámot Ungár Péter (LMP) nyakába varrni. A levél a szerkesztőségünkbe is eljutott. Az olvasható benne, hogy az LMP-s „Ungár Péter több médiafelülettel is rendelkezik. Köztük az azonnali.hu-val, ami az elmúlt napokban meglepően sok cikket hozott le a Jobbik bomlását, megszűnését vizionálva, pártunkat, annak tagjait és átalakulását ekézve, meglehetősen lenéző stílusban. Ugyanez a portál volt az, ami a tisztújítás körül folyamatosan támadta Jakab Pétert (a Jobbik elnökét – a szerk.).”

A levélben hosszasan sorolják az állítólagos összefonódásokat és egymásra hatásokat Ungár és a távozók között, kiemelve, hogy a Jobbik tisztújítása után „az alulmaradt felek annak ellenére, hogy a felfokozott hangulatot követően a Jobbik pártvezetésétől tiszta lapot kaptak, és csak nagyon kevés személlyel alakult ki olyan bizalmi válság, hogy elváltak útjaik, nem nyugodtak bele abba, hogy a szervezet tagjaként tevékenykedjenek tovább a szebb jövőért. Mindenáron hatalmat akartak, amit miután közösségünk berkeiben nem tudtak megszerezni, egy milliárdos mellé soroltak be, aki már érzi 2%-on álló pártja vesztét, így annak megmentése helyett új irányba nézelődik.”

Erre reagálva Ungár a közösségi oldalán azt írja, megtisztelő, hogy Jakab ekkora jelentőséget tulajdonít neki, de ha már ilyen fontos embernek tartja, mondana a Jobbik elnökének valamit.

Azt javasolnám neki, hogy bízzon magában, és higgye el, hogy neki is lehet hatása arra pátelnökként, hogy mi történik a Jobbikban. Például valószínűleg kevesebben lépnek ki egy magát nemzetinek tartó párt frakciójából, ha az elnök nem azt kéri számon a miniszterelnökön, hogy miért támogatja a határon túli magyarokat.”

Ungár arra utal, hogy hétfőn Jakab a parlamentben azonnali kérdésének egy pontján felrótta azt is Orbánnak, hogy 36,5 milliárd forintot ad a kormány a határon túli gazdaságfejlesztésre ahelyett, hogy azt honi munkahelyteremtésre költenék.

Erre pedig vércseként csaptak le a most távozók. Sneider azt írta, az ellene és Varga-Damm ellen indított leszámolási és kizárási procedúra már csak a jéghegy csúcsa, a fent említett Jakab-felszólalás pedig csak a hangulatot keltette „az elszakított magyarság és a csonkahoniak között”. De Farkas is utalt erre a felszólalásra a „Bűnösök közt cinkos, aki néma” című bejegyzésében, amit Varga-Damm is megosztott.

Ungár bejegyzését itt olvashatja:

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk