Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Serie A: júliustól már nézők előtt játszanának – NSO – Nemzeti Sport

0 0

- Hirdetés -

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke szeretné, ha júliustól már nézők előtt rendezhetnék a Serie A mérkőzéseit.

Hirdetés

Egyelőre maximum 300-an lehetnek egy meccsen – nézők nélkül (Fotó: AFP)

„Elképzelhetetlen, hogy egy 60 vagy 80 ezer fős stadionban nincs hely a szurkolók egy kisebb csoportja számára a szükséges óvintézkedések mellett. Tiszta szívből kívánom, hogy így legyen” – nyilatkozta Gravina.

Az olasz élvonal várhatóan június 20-án folytatódik, egyelőre zárt kapuk mögött. A stadionokban a szigorú szabályok szerint csak a csapatok, az alkalmazottak, az újságírók és a hivatalos személyek tartózkodhatnak, alkalmanként legfeljebb háromszázan.

Gabriele Gravina kijelentette, aggódott, amikor Franciaországban befejezettnek nyilvánították az idényt.

„Az volt a legnehezebb nap, hiszen amikor az öt nagy bajnokság közül az egyiket elveszítettük, tudtuk, ez ránk is súlyos hatással lehet” – mondta.

A szövetség elnöke közölte, új javaslatokkal állnak elő annak érdekében, hogy az illetékesek változtassanak a jelenlegi karanténszabályon. Ennek értelmében ha egy játékos vagy stábtag pozitív koronavírustesztet produkál, akkor az egész csapatnak 14 napot elszigeteltségben kell töltenie az edzőközpontban, a fertőzött pedig karanténba kerül.

A szövetség elnöke elárulta, folyamatosan tartják a kapcsolatot Vincenzo Spadafora sportminiszterrel, és bár voltak feszült pillanatok, ugyanazt az alapelvet vallották: a labdarúgásnak újra kell indulnia, amikor az ország elkezd visszatalálni a megszokott kerékvágásba.

Forrás: Klikk

- Hirdetés -

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk