Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Trump már nagyon szeretné kibővíteni a G7-et – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Donald Trump amerikai elnök tájékoztatta orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyin elnököt arról az elképzeléséről, hogy Oroszország, Ausztrália, India és Dél-Korea vezetőit is meghívhatja a G7-csoport csúcstalálkozójára – közölte hétfőn a Kreml sajtóosztálya.

- Hirdetés -

A két vezető telefonbeszélgetésén Putyin megköszönte Trumpnak az Egyesült Államoktól kapott lélegeztetőgépeket. Az elnökök a moszkvai közlés szerint áttekintették a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket és a két ország együttműködésének a lehetőségét. 

Putyin az eszmecserén hangsúlyozta a párbeszéd aktivizálásának fontosságát a hadászati stabilitás terén. Az orosz elnök megjegyezte, hogy az olajkitermelő országoknak az OPEC+ együttműködés keretében megkötött alkuja fokozatosan a kereslet helyreállásához és az árak stabilizálásához vezet. Putyin és Trump egyaránt kifejezte készségét az űrkutatási együttműködés fejlesztésére.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk