Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Élet+Stílus: Ma van a Mackóval Piknikezés Napja | hvg.hu – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Európában még ritkán ülik meg, de itt az alkalom.

- Hirdetés -

Július 10-e a Mackóval Piknikezés Napja, amit főleg Amerikában, Kanadában és Ausztráliában ünnepelnek, de Európában is megjelent már.

Az ünnep megtartásának hagyományos módja, hogy a gyerekek kiviszik a természetbe vagy a kertbe a kedvenc nyunyókájukat, és ott fogyasztják el ebédjüket vagy uzsonnájukat.

A hagyomány eredete ismeretlen, valószínűleg egy 1950-es években futott tévésorozatból indulhatott el, amelynek Mackópiknik volt a címe. Ugyanezzel a címmel 1907 óta létezik egy amerikai gyerekdal, amit többek között Bing Crosby is előadott.

A plüssmackók története ennél világosabb: Theodore Roosevelt elnöknek köszönhető a kultuszuk, és angol nevük (Teddy bear) is. Roosevelt egy 1902-es vadászata során megkímélte egy medvebocs életét, amiről hírt adott a Washington Post. Két játékboltos kért ezután engedélyt az elnöknek, hogy róla nevezzék el kitömött állatkáikat, és a mackók ezután indultak világhódító útjukra.

Ma van egyébként a Ne Lépj Méhecskére Nap is, bár a méheknek manapság ez a legkisebb gondjuk.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk