Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

McLaren: Ez a Racing Point tényleg egy Mercedes – Formula.hu

0 0

- Hirdetés -

Az Osztrák Nagydíjon és a Stájer Nagydíj szabadedzésein látottak alapján a nagycsapatok mögött – akik közé teljesítmény szerint csak a Mercedest és a Red Bullt lehet sorolni – a Racing Point és a McLaren következik az erősorrendben. Az első felvonás a Red Bull Ringen a wokingiaké volt, Lando Norris negyedik lett az időmérőn és harmadik a futamon, a második menetben azonban eddig a silverstone-i istállónak áll a zászló.

A pénteki nap egyik hőse Sergio Perez volt, aki leggyorsabb kört futott az első szabadedzésen, az előkvalifikációként kezelt – a szombatra jósolt csapadék miatt kétséges, lesz-e időmérő – második szabadedzésen pedig harmadik lett, mindössze 0,217 másodpercre Max Verstappentől. A gyorsabb McLaren, az ötödik helyezett Carlos Sainz ehhez képest már 0,673 másodpercet kapott az elsőtől.

- Hirdetés -

„Elégedett vagyok, mert az ötödik és nyolcadik hellyel megerősítettük, hogy egy körön jók vagyunk. Pozitív volt látni, hogy megint tudunk harcolni a Ferrarival és Renault-val, valamint az egyik Racing Pointtal” – mondta a Sky Sportsnak Andreas Seidl csapatfőnök. A szakember csak Lance Strollt érzi elérhetőnek: a McLarennél úgy látják, Perez más szinten mozog a hétvégén. Pilótája, Sainz szintén rámutatott saját nyilatkozatában, hogy „Checo valahogy fél másodperccel elénk került, míg a múltkori időmérőn még nagyon közel álltunk egymáshoz.”

Seidl szerint ma bizonyosodott be igazán, hogy a Racing Point valóban egy rózsaszín álruhába bújtatott Mercedes: „Ha megnézzük az előttünk álló autókat, akkor először lehet látni, hogy a Racing Point valóban képes arra a potenciálra, amire az egy évvel ezelőtti Mercedes. Ilyen kört mi egyértelműen nem tudunk, ennek ellenére jó edzésünk volt.”

„Mindig is mondtam, hogy mi nem tudunk az autó fejlesztésével akkorát lépni a tél folyamán, mint az a csapat, aki veszi a tavalyi Mercedest, és optimális üzemben használja. Természetes, amit most tőlük látunk. Legalább van egy Racing Point, amelyikkel küzdeni tudunk, azt pedig tudjuk, hogy a hétvégén bármi megtörténhet. Múlt héten is láttuk, hogy pénteken még nem voltunk olyan erősek, vasárnap viszont már harcoltunk velük” – nyilatkozta az edzések után Seidl.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk