Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Gazdaság: Jól keresnek a propagandával a kormány kedvenc reklámcégei – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Jelentősen nőttek a kormányzati propagandát gyártó és terítő reklámcégek bevételei, a Rogán Antal szárnyai alatt 2016 óta Balásy Gyula lett a kormányreklámok legfőbb gyártója és kiadója, cégei folyamatosan nyerésben vannak a vonatkozó közbeszerzéseken, írja a 24.hu.

- Hirdetés -

A központi cég, a 2018-ban 52 milliárd forint bevételű New Land Media Kft. még nem adta le a tavalyi mérlegét, a Lounge Design Kft. azonban igen.

A portál azt írja, hogy a mérleg szerint a Lounge-nak 2019-ben 9 milliárd 139 millió forintos forgalma volt, ami 1,3 milliárddal haladta meg a tavalyelőtti, és 6 milliárddal a 2017-es bevételt.

Az 1,1 milliárd forint adózott eredmény ugyan elmaradt a 2018-as évben hozott 2 milliárd forintos nyereségtől, de a 24.hu szerint

Balásy Gyula a május 28-án tartott egyszemélyes közgyűlésen így is 1,5 milliárd forint osztalékot szavazott meg magának.

A New Land Media mellett, a kisebb vidéki televíziók, önkormányzati újságok elérésére hozták létre a Village Media Kft.-t, amelyet a New Land médiaigazgatója, Hídvégi Krisztina vezet, és lényegében a New Land reklámjait értékesíti tovább meglehetősen nyereséges formában.

A Village Mediának 2 milliárd 264 millió forgalma volt, így durván minden negyedik forintja nyereségként jelent meg, Hídvégi Krisztina pedig 510 millió forint osztalékot vehetett ki.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk