Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Koronavírus Magyarországon: több tucat újabb fertőzöttet találtak – Napi.hu

0 0

- Hirdetés -

A csütörtöki 45 után péntekre újabb 40 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4853 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – tette közzé a kormányzati oldal. Jelenleg 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

- Hirdetés -

Fotó: MTI Fotó

Az elhunytak száma változatlanul 607 fő, 3590-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 656 fő. Az aktív fertőzöttek 69 százaléka vidéki.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük – írja a koronavirus.gov.hu.

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztató itt olvasható.

A kormányzati oldal szerint a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön. Ha ezt betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését – írja a kormányzati oldal, előrevetítve az esetleges korlátozások bevezetésének lehetőségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk