Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Ujhelyi a független sajtóért aggódik: pályázatokat ajánl az újságíróknak, és előfizetésre kéri az olvasókat – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Az EP-képviselő azt szeretné, ha a következő uniós költségvetési ciklusban közvetlenül is kaphatna támogatást a független sajtó.

- Hirdetés -

Az európai demokráciánk, a békénk, a stabilitásunk múlik azon, hogy eljutnak-e a valós hírek és információk az európaiakhoz, azon belül is a magyarokhoz

– ezt Ujhelyi István szocialista EP-képviselő jelentette ki pénteki online sajtótájékoztatóján. Az MSZP-s politikus munkatársaival összegyűjtötte azokat a jelenleg rendelkezésre álló pályázatokat és programokat, amelyek segítséget nyújthatnak a független szerkesztőségeknek és kisebb médiaműhelyeknek. A listáját személyes honlapján tette közzé.

Ujhelyi azt is bejelentette: hivatalos levélben fordult az Unió soros német elnökségéhez és a Bizottság, a Tanács, valamint a Parlament elnökéhez azért, hogy a következő hétéves uniós költségvetésben legyen alap a független sajtó közvetlen támogatására.

Nemcsak az Unió támogatása, de a magyar állampolgárok segítsége is kell a szabad sajtó megvédéséhez az EP-képviselő szerint. Ezután elárulta, hogy ő maga is előfizetett például a 444.hu-ra, a Magyar Hangra, illetve – rögtön több példányban – a Jelen című hetilapra.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk