Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Egyre több a kérdőjel Navalnij állítólagos mérgezése körül – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Még minden nem tudni, mitől került életveszélyes állapotba a legismertebb orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij. Az egyik omszki kórházban fekvő politikus panaszait állítólag a vércukor-szint vészes lecsökkenése okozta, ám Navalnij szövetségesei kételkednek. Már csak azért is, mert nem találkozhattak a szibériai városba érkezett német orvosokkal.

- Hirdetés -

Összevissza beszélnek az orosz orvosok és a rendőrök azzal kapcsolatban, mi történt a csütörtök reggel egy Tomszkból Moszkvába tartó repülőgépen rosszul lett Alekszej Navalnijjal. Az egyik rendőrségi verzió szerint egy olyan anyagot találtak az ellenzéki blogger szervezetében, amely a közelben lévőkre is veszélyes lehet, míg a másik szerint a műanyagcsomagolásokból kioldódott foszfor-vegyület volt nagyobb mennyiségben Navalnij testében. Miközben olyan hírek is szárnyra keltek, melyek szerint különféle hallucinogén anyagokat is találtak az orvosok, az omszki toxikológiai osztály vezetője azt mondta, semmiféle mérget sem találtak Navalnij szervezetében.

Bár korábban az orosz hatóságok azt mondták, segíteni fognak annak érdekében, hogy külföldön kezelhessék Navalnijt, most azt állítják az orvosok, hogy a politikus nincs szállítható állapotban, így maradnia kell a szibériai városban. Megérkeztek viszont Omszkba azok a német orvosok, akik evakuálták volna Navalnijt: a németek beszélhettek az orvosokkal viszont nem találkozhattak Navalnij családtagjaival, illetve a politikus munkatársaival. A németek szerint egyébként Navalnij szállítható állapotban van, a blogger munkatársai szerint az omszki orvosok nem gyógyítani akarják az ellenzéki politikust, hanem tartósan kómában tartani.

A Meduza.io nevű, orosznyelvű híroldal szerint Navalnij vérvizsgálatának eredményét valakik kicsempészték Omszkból, és eljuttatták független szakembereknek. A megkéredzett specialisták azt állították, ilyen eredményekkel Navalnij nem eshetett magától kómába. Azt is hangsúlyozták, vannak olyan szerek, amelyek nagyon gyorsan képesek felborítani egy egészséges ember szervezetének belső egyensúlyát, ám ezek az anyagok gyakorlatilag kimutathatatlanok, mert nagyon gyorsan kiürülnek a szervezetből.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk