Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Instant megoldja majd a matekpéldákat a Google Lens alkalmazás – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

A Google egy új funkcióval szeretné még okosabbá tenni a Lens nevű alkalmazását, így az hamarosan már matematikai feladatokat is képes lesz megoldani.

A mobilok kameráját okosító Google Lens alkalmazás már eddig is számos hasznos funkciót kapott. Segítségével már a telefon kijelzőjén szereplő dolgok alapján is kereshetünk, emellett azt is megmondja nekünk, mit érdemes rendelnünk egy étteremben. Sőt, nemrég kapott egy igen hasznos frissítést is, amivel még hatékonyabbá vált a szövegek kezelése.

Az alkalmazás hamarosan egy újabb funkcióval bővül majd, aminek ezúttal azok a diákok örülhetnek, akiknek egy kicsit nehezebben megy a matematika. A Google bejelentése szerint a Lens hamarosan képes lesz megoldani egy matematikai feladatot, ha megmutatjuk neki azt.

A cég tavaly vásárolta meg a Socratic nevű mobilos alkalmazást, amelynek technológiáját most beépíti a saját appjába. A Google fejlesztői szerint amikor elkészül a funkció, a felhasználónak nem kell mást tennie, mint lefotózni a feladatgyűjteményben azt az oldalt, ahol a feladat is található, majd rábökni.

A Google a funkcióval nem a tanulást szeretné helyettesíteni, hanem éppen azt segíteni. Ahelyett, hogy csak a megoldást adná meg, megmutatja a levezetést, és magyarázatot is fűz azokhoz. Hogy pontosan mikor érkezik az újdonság, azt nem árulták el, ám maga a Soctratic nevű app andoridos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető.

A szintén ingyenesen letölthető PhotoMath kézírással írt matekpéldát is megold, sőt levezeti a megoldás lépéseit is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: Klikk

- Hirdetés -

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk