Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

A cölibátus feloldását kéri Ferenc pápától egy magyar pap – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

Cseh Péter korábban a szószékről is akarta támogatni a betelepítési kvótát.

- Hirdetés -

A pécsi egyházmegye 18 falujának lelkipásztori szolgálatát ellátó Cseh Péter magának Ferenc pápának írt levelet blogján, amelyben azt kérte, oldja fel a cölibátust, mert szerinte nem helyes, ha a papok a plébánián magányosan élnek – szúrta ki az Azonnali.

Cseh gondolatát a koronavírus erősítette meg, mivel akkor még a templomok is zárva voltak: “A papi egyedüllét a plébánián egy defektus, ami ezer defektust szül. Például ágyasságot, szenvedélybetegséget, úrhatnám pasztorációs stílust, strukturális önzést, egyszóval egocentrizmust” – írja az atya, aki állítása szerint több hónapig élt elvonulva a korlátozások miatt.

Cseh a papi életformát egyre betegessé válóként értékelte, a cölibátust pedig annak egyik okaként, ami miatt egyre kevesebb fiatal választja ezt a hivatást, ráadásul ő sem ajánlaná senkinek jó szívvel.

Cseh Péter már szinte hagyományosan szabadszájú pap, 2016 júliusában például azért indult ellene vizsgálat, mert az akkor még rejtélyes miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád kiléte felől érdeklődött, illetve a szószékről is szerette volna támogatni a betelepítési kvótát. Ez utóbbit nem tehette meg, mert felfüggesztették, 2017-ben viszont arra jutott a vizsgálat, nincs olyan szempont, ami akadályozná Cseh Péter papi szolgálatát, így 2017 márciusa óta újra elláthatja plébánosi feladatait.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk