Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

A fővárosi Fidesz-frakció 50 milliárdot kér Budapesttől a járvány sújtotta gazdasági szereplőknek – 24.hu

0 0

- Hirdetés -

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója azt indítványozza, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére — közölte a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője sajtótájékoztatóján, amelyről az atv.hu írt.

- Hirdetés -

Láng Zsolt elmondta, ennek érdekében egy rendkívüli közgyűlési ülés mihamarabbi összehívására kérik Karácsony Gergely főpolgármestert.

Láng szerint „Budapestnek van pénze”, a Fidesz-KDNP számításai szerint 80-100 milliárd forint biztosan rendelkezésre áll úgy, hogy ebben a ciklusban a fővárosnak nincs hitel-visszafizetési kötelezettsége. Szorgalmazta, hogy a főváros azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel — például a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával —, és pályázati, valamint egyéb támogatási útvonalakon kezdjen el segítséget nyújtani a legnehezebb ágazatokban működő vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak.

A fővárosi önkormányzatnak ez “kötelező feladata”, és a jelenlegi helyzetben elkerülhetetlen — jelentette ki a fideszes politikus.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk