Kazal: friss hírek
Kazal: gazdaság, bulvár, sport, belföldi, és külföldi friss hírek

Kult: Stohl András is őrt állt a Színművészetinél | hvg.hu – hvg.hu

0 0

- Hirdetés -

A színész kiállt az egyetem autonómiájának megcsorbítása ellen tiltakozó diákok molinója elé.

- Hirdetés -

Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

Stohl András is kiállt őrségbe a Színház- és Filmművészeti Egyetem elé, amit diákok foglaltak el, így tiltakozva az intézmény autonómiájának kormány által történt megnyirbálása ellen. A színész ki is posztolta a közösségi oldalára az eseményt, a fotón az is látszik, hogy maszkot viselt.

Az SZFE szeptembertől alapítványi formában működik tovább. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila lett, akinek kinevezése ellen hetek óta tiltakozik az egyetem több munkatársa és a diákság, utóbbiak tárgyalni sem akarnak a kuratóriumi elnökkel.

Forrás: Klikk

Hozzászólások
Loading...

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.e'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információk