A magyar családok ünnepi menüjéből sehol nem hiányozhat a hal. Szenteste – hagyományainkhoz híven – ott vár ránk a paprikás, tartalmas halászlé, sok családban rántott pontypatkót kínálnak, de kedvelt a bőrén sült lazacderék és az egyben sütött pisztráng is. Az előételek sorában is több helyütt szerepelnek különféle halas krémek, lazacos köszöntőfalatok. Karácsonykor, szinte varázsütésre, mindenhol asztalra kerül a hal, de sajnos a magyarok halfogyasztása, ami nagyjából évi 7 kg fejenként, messze elmarad az uniós átlagtól, ami meghaladja az évi 23 kilót. Holott a hal igazán egészséges, rendkívül gyorsan és sokféleképp elkészíthető alapanyag.
A magyar családok ünnepi menüjéből sehol nem hiányozhat a hal. Szenteste – hagyományainkhoz híven – ott vár ránk a paprikás, tartalmas halászlé, sok családban rántott pontypatkót kínálnak, de kedvelt a bőrén sült lazacderék és az egyben sütött pisztráng is. Az előételek sorában is több helyütt szerepelnek különféle halas krémek, lazacos köszöntőfalatok. Karácsonykor, szinte varázsütésre, mindenhol asztalra kerül a hal, de sajnos a magyarok halfogyasztása, ami nagyjából évi 7 kg fejenként, messze elmarad az uniós átlagtól, ami meghaladja az évi 23 kilót. Holott a hal igazán egészséges, rendkívül gyorsan és sokféleképp elkészíthető alapanyag.