A kormány bejelentése mindenkit váratlanul ért:

A kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja a kormány.       A kormány nem csak a kötelező akciózást hosszabbítja meg a hazai boltokban, hanem az egyensúly helyreállítására is törekszik. A multik ugyanis nagyobb mértékben emelik áraikat, mint amit a gazdaság indokolna, és rejtett áremelésekkel vagy minőség csökkentésével próbálják növelni […] The post A kormány bejelentése mindenkit váratlanul ért: appeared first on Tudasfaja.com.

A kormány bejelentése mindenkit váratlanul ért:

A kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja a kormány.

 

 

 

A kormány nem csak a kötelező akciózást hosszabbítja meg a hazai boltokban, hanem az egyensúly helyreállítására is törekszik. A multik ugyanis nagyobb mértékben emelik áraikat, mint amit a gazdaság indokolna, és rejtett áremelésekkel vagy minőség csökkentésével próbálják növelni profitjukat.

Ezt a jelenséget zsugorinflációnak nevezik, amikor a termék ára nem változik, de a kiszerelés mérete csökken. Így a fogyasztóknak több mint 10 százalékos “áremelést” kell elviselniük. A kötelező akciókat az eredeti határidőről az év végéig meghosszabbították, és a hatóságok ellenőrzik, hogy betartják-e ezeket az akciókat.A kormány szerint a zsugorinfláció különösen fogyasztóellenes, mert a multik kihasználják, hogy a vásárlók kevésbé veszik észre a csomagolásokon történt mennyiségi vagy minőségi változásokat, inkább az árcédulákra figyelnek. Azonban most határozottan fellépnek a vásárlók megtévesztése ellen, és igyekeznek megakadályozni a trükközést. Remélhetőleg ez a jövőben eredményes lesz.

The post A kormány bejelentése mindenkit váratlanul ért: appeared first on Tudasfaja.com.