A nagymamám módszerét alkalmaztam a kertben, és 3 nap múlva kibújtak a sárgarépáim!

Ha van egy kis kertünk, ültessünk minél több mindent, hiszen a házi zöldség sokkal ízletesebb, és egészségesebb, mint, amit a boltban vásárolunk. A sárgarépa az egyik legegészségesebb zöldségünk, ki ne hagyjuk! Sárgarépát ültetni nem legkönnyebb, ugyanis a kis magok nagyon sűrűn kelnek ki egymás mellett, és bizony gyéríteni is kell őket. Kezdő kertészek biztosan nem […] The post A nagymamám módszerét alkalmaztam a kertben, és 3 nap múlva kibújtak a sárgarépáim! appeared first on Tudasfaja.com.

A nagymamám módszerét alkalmaztam a kertben, és 3 nap múlva kibújtak a sárgarépáim!

Ha van egy kis kertünk, ültessünk minél több mindent, hiszen a házi zöldség sokkal ízletesebb, és egészségesebb, mint, amit a boltban vásárolunk. A sárgarépa az egyik legegészségesebb zöldségünk, ki ne hagyjuk!

Sárgarépát ültetni nem legkönnyebb, ugyanis a kis magok nagyon sűrűn kelnek ki egymás mellett, és bizony gyéríteni is kell őket. Kezdő kertészek biztosan nem ültetnek sárgarépát, ugyanis ez nagyobb odafigyelést igényel, mint például a hagyma, vagy a retek.

Ezt a módszert nagymamámtól tanultam, és amióta tudom, hogy mennyire egyszerű sárgarépát ültetni, azóta van saját biotermésem minden évben.

Hogyan csinálta a nagyi?

Azt tanította, hogy, ha legalább 3 héttel korábban szeretnénk sárgarépát, és nem szeretnénk annyit dolgozni a gyérítéssel, mint a hagyományos ültetés esetében, akkor ezt a módszert próbáljuk ki.Így a sárgarépák még a gyomok megjelenése előtt ki fognak bújni, és nem kell félnünk, hogy már zsenge hajtásként kikapáljuk őket.

Tegyük a magokat egy lenvászon zsákocskába, és kössük be egy spárgával. Ne tegyünk túl sok magot bele, a lényeg, hogy legyen helyük, ne nyomják össze egymást.

Ássunk a talajba egy kb. 30 cm mélységű gödröt, helyezzük bele a zsákocskát, és fedjük be földdel. Megközelítőleg 10 nap múlva vegyük ki a zsákot a földből, és látni fogjuk, hogy a magok ki lesznek csírázva.Tegyük az összes magot egy tálba, és keverjük el kukoricakeményítővel. Így már könnyebben fogjuk tudni nagyobb távközökkel vetni a magokat, hiszen a kicsírázás miatt nagyobb lesz a tömegük, és még a keményítő is burkolja némileg őket.

Miután elvetettük a kicsírázott magokat, fedjük be földdel, és látni fogjuk, hogy 3 nap múlva már kibújnak az első zöld csírák a földből.

Sokkal gyorsabb, és eredményesebb ez a módszer, érdemes kipróbálni.

tudasfaja.com

The post A nagymamám módszerét alkalmaztam a kertben, és 3 nap múlva kibújtak a sárgarépáim! appeared first on Tudasfaja.com.