Adó 1% Állatvédelem

Állatvédelem adó 1 százalék támogatása

Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédő, sintértelep megelőző, állatmentő munkájának köszönhetően az utcáról megmentett kutyák és cicák új reményt, kapnak, megmenekülnek, gazdihoz kerülnek. Segítse ön is az állatok védelmét, adóbevalláskor adó 1% felajánlással.

Adó 1 százalékhoz adószám: 18464654-1-06
Adóbevalláskor, a személyi jövedelemadó 1% felajánlásával 800 kutya és cica megmentésében, állatmenhely támogatásban vesz részt! Segítségét hálásan köszönjük!

Tovább az állatvédők oldalára ITT!

állatvédő adó 1%

Az Orpheus Állatvédő Egyesület 1999 óta közhasznú állatvédő egyesületként működik. Az állatvédő csapat évente átlagban 800 kutya és cica megmentésében vesz részt. Az utcáról megmentett állatok gyógyítása, emberhez – állathoz szoktatása, ivartalanítás, gazdikereső költségekkel jár. Az egyesület támogatja a más szervezetek és magánszemélyek által megmentett állatok helyzetének javítását is. Az egyesület jó kapcsolatokat ápol hatóságokkal, állatvédő egyesületekkel és alapítványokkal, állatmenhelyekkel, állatmentő közösségekkel, állatbarát magánszemélyekkel is.

állatvédő adó 1%
Állatvédelmi oktatás – gyermekek, családok, felnőttek környezettudatosságáért
állatvédő adó 1%
Állatvédelem, szemlélet formálás
állatvédő adó 1%

Állatmenhely támogatás, segítsen Ön is!
Főbb állatvédelmi tevékenységeink, melyekhez az adó 1 % felajánlás nagyban hozzájárul:
– állatok mentése (elsősorban utcáról, bajban lévő kutyákat és cicákat),
– kutyák, cicák gyógyítása, rendbe hozatala,
– gazdit kereső állatok számára örökbefogadók felkutatása,
– SintértNE! állatmentő program a gyepmesteri telepek felszámolásáért,
– környezettudatosság – felelős állattartás népszerűsítése, oktatás, szemléletformálás,
– “Állatrendőrségért” Mozgalom, jobb törvények megalkotásában való részvétel,
– környezetvédelem, kultúra, szociális támogató, egyéb feladatok ellátása,

A legapróbbnak tűnő támogatás is óriási segítség. Egész éves figyelmét és támogatását hálásan köszönjük!

További hasznos információkért látogasson el internetes oldalainkra!

A sikeres állatmentés támogatóink, segítőink érdeme is, köszönjük szépen!

Adó 1 százalék állatvédelemre, állatmenhely működtetésére

Az adó 1 százalék felajánlás segíti az állatvédelem és az állatmenhely fontos feladatainak sikeresebb elvégzését, azaz az utcáról megmentett kutyusok és cicusok biztonságba helyezését, a kutyák, a macskák védelmét. Az szja egy százalék felajánlás felett sokan elsiklanak, pedig adóbevalláskor vagy utána május közepéig az adó 1 százalék felajánlás révén úgy lehet támogatni az állatmentő tevékenységet, hogy az közben nem kerül semmibe sem. Sok állatbarát az utcán talált kutyák kapcsán keresi fel az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központját, sokan pedig csak szimplán (állatbarát szemlélet miatt, együttérzésből, odaadásból) szeretnék az állatmenhely támogatása révén segíteni a soha véget nem érő állatmentő feladatokat. A megmentett állatokat (kutyákat, cicákat) kutya örökbefogadás és cica örökbefogadás (Gazdi kereső) révén szerető Gazdi jelöltek számára tesszük (meggyógyított, rendbe tett állapotban) örökbe fogadhatóvá.

állatvédő adó 1%

Állatvédelem támogatása adóbevalláskor adó 1% felajánlással – eSzja rendszerben 2 perc, de életmentő segítség!

állatvédő adó 1%

Állatvédelem, állatmenhely támogatással életeket mentesz! Az adóbevallás nem kerül semmibe sem, de óriási segítség, köszönjük!

Tovább az állatvédők oldalára ITT!

Ismerd meg az Állatvédő.hu oldalt!

Ismerd meg a Állatbarát Web Kuckó oldalt!

Rendelkezési az adó 1%-ról, felajánlási lehetőségek:

Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb tárgyév május 20-ig.
Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb tárgyév május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.

Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyév május 10-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje “X”-szel, és töltse ki “Az adózó neve” mezőt és “Az adózó postai levelezési címe” vagy “Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.