Az oroszok szerint eddig több mint 2800 ukrán drónt semmisítettek meg

A háború kezdete óta az ukrán fegyveres erők 2807 drónját semmisítették meg - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. The post Az oroszok szerint eddig több mint 2800 ukrán drónt semmisítettek meg first appeared on 24.hu.

Az oroszok szerint eddig több mint 2800 ukrán drónt semmisítettek meg

A háború kezdete óta az ukrán fegyveres erők 2807 drónját semmisítették meg – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. A keddi hadijelentést ismertetve arról számolt be, hogy csak az utóbbi 24 órában 13 drónt lőtt le az orosz légvédelem a luhanszki Szvisztunovka és Cservonopopovka, valamint a donyecki Kirillovka és zaporizzsjai Trudovoje és Berdjanszk térségében. Kilenc HIMARS-rakétát Cservonopopovka, valamint a harkivi Novaja Kahovka térségében semmisítettek meg.

Konasenkov kitért arra is, hogy légi- és rakétacsapásokkal megsemmisítették a donyecki Druzskovka vasútállomás közelében az ukrán fegyveres erők két amerikai gyártmányú HIMARS-sorozatvetőjét, valamint négy cseh gyártmányú RM-70 Vampire sorozatvetőjét, az ezekhez tartozó több mint 800 darab rakétával, valamint hat gépkocsit is. A csapások során 120 ukrán katona vesztette életét, mondta.

Hozzátette, hogy Kramatorszk közelében további két HIMARS sorozatvetőt lőttek ki. Az orosz védelmi tárca szerint az utóbbi 24 órában az ukrán fegyveres erők összesen 72 tüzérségi állását számolták fel, többek között három amerikai gyártmányú M777-es tábori tarackot is megsemmisítve.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán hadsereg a háború kezdete óta 355 repülőgépet, 199 helikoptert, 2807 drónt, 399 légvédelmi rakétarendszert, 7382 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 967 sorozatvetőt, 3768 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 7900 speciális katonai járművet veszített, írj az MTI.

The post Az oroszok szerint eddig több mint 2800 ukrán drónt semmisítettek meg first appeared on 24.hu.