Az USA sem küld már adatokat Oroszországnak a New START keretében

Közleményt adott ki az Egyesült Államok külügyminisztériuma, melyben bejelentette, hogy a jövőben az USA sem fog információt megosztani Oroszországgal a nukleáris arzenáljával kapcsolatban, hiába köti még mindig a New Start elnevezésű atomfegyverzet-korlátozó megállapodás – írja a Reuters. The post Az USA sem küld már adatokat Oroszországnak a New START keretében first appeared on 24.hu.

Az USA sem küld már adatokat Oroszországnak a New START keretében

Közleményt adott ki az Egyesült Államok külügyminisztériuma, melyben bejelentette, hogy a jövőben az USA sem fog információt megosztani Oroszországgal a nukleáris arzenáljával kapcsolatban, hiába köti még mindig a New Start elnevezésű atomfegyverzet-korlátozó megállapodás – írja a Reuters. A tárca szerint azért szánta el magát erre a lépésre az Egyesült Államok, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Moszkva folyamatosan megsérti az egyezményt. A döntés értelmében az Egyesül Államok a továbbiakban nem fogja megosztani Oroszországgal a rakétáival kapcsolatos információkat, ezzel együtt azok elhelyezését sem.

A New START az utolsó még érvényben lévő szerződés az atomfegyverzet korlátozásáról Oroszország és az Egyesült Államok között, amit 2021-ben hosszabbították meg öt évre, Vlagyimir Putyin viszont idén februárban bejelentette, hogy Moszkva felfüggeszti részvételét a megállapodásban.

The post Az USA sem küld már adatokat Oroszországnak a New START keretében first appeared on 24.hu.