Azt hittem állandó puffadásom van és el vagyok hízva, majd kiderült, hogy ez a betegség áll a háttérben!

Az ételintolerancia azt jelenti, hogy valamilyen étel elfogyasztása után emésztési problémákkal küzdünk. Ellentétben az allergiával, az intolerancia esetében nem lép fel immunreakció. Nézzük milyen tünetei lehetnek az étel intoleranciának!     Ha szeretnél megszabadulni a kellemetlen tünetektől, akkor jobb, ha mellőzöd a problémát okozó élelmiszereket! 1.Kimerültség Az étel elfogyasztás után nem leszel energikusabb, sőt, egy […] The post Azt hittem állandó puffadásom van és el vagyok hízva, majd kiderült, hogy ez a betegség áll a háttérben! appeared first on Tudasfaja.com.

Azt hittem állandó puffadásom van és el vagyok hízva, majd kiderült, hogy ez a betegség áll a háttérben!

Az ételintolerancia azt jelenti, hogy valamilyen étel elfogyasztása után emésztési problémákkal küzdünk. Ellentétben az allergiával, az intolerancia esetében nem lép fel immunreakció. Nézzük milyen tünetei lehetnek az étel intoleranciának!

 

 

Ha szeretnél megszabadulni a kellemetlen tünetektől, akkor jobb, ha mellőzöd a problémát okozó élelmiszereket!

1.Kimerültség

Az étel elfogyasztás után nem leszel energikusabb, sőt, egy erőteljes fáradtságot fogsz érzékelni. A szervezet ugyanis azzal fog küzdeni, hogy megszabaduljon a “betolakodóktól”, így még hosszú ideig fáradtságot fogsz érzékelni.


2.Migrén

A nem megfelelő ételek fogyasztása lüktető fejfájást okozhat. Különösen igaz ez a szulfitot tartalmazó élelmiszerekre, mint pl. a szárított gyümölcsök, az előrecsomagolt ételek, vagy akár a bor is. Ha migrént tapasztalsz bizonyos élelmiszerek elfogyasztása után, gyanakodhatsz intoleranciára.

3.Gyomorégés, reflux

A szervezet nem képes teljesen feldolgozni az ételt, ezért az felhalmozódik a gyomorban, előbb gyomorégést, majd refluxot okoz.

4.Orrfolyás

Ha nincs semmilyen más magyarázata az orrfolyásnak, lehet gyanakodni ételintoleranciára, ugyanis, ha a szervezet méregtelenít jelentkezhet orrfolyás.


5.Ízületi fájdalmak

Ha ízületi fájdalmat észlelsz, akkor akár arra is gyanakodhatsz, vagy valamelyik étel miatt tiltakozik a szervezeted.

6.Puffadás

A puffadás az egyik legjellemzőbb tünet, amely ételintoleranciára utal. Járj utána, hogy melyik élelmiszer lehet a hibás, és próbáld kiiktatni az étrendedből.

tudasfaja.com

The post Azt hittem állandó puffadásom van és el vagyok hízva, majd kiderült, hogy ez a betegség áll a háttérben! appeared first on Tudasfaja.com.