B kategóriás jogosítványod van? Fontos változást jön, mindenkit érint

Az Országgyűlés gazdasági bizottságában nem kerültek tárgysorozatba az MSZP által előterjesztett javaslatok az utak biztonságának javításával kapcsolatban, amelyek az emberi élet és testi épség védelméről szóltak.   Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióigazgatója ezt a kormánypártok felelőtlen politikájaként értékelte egy közvetített online sajtótájékoztatón. A képviselő elmondta, hogy az MSZP javaslatokat terjesztett elő az utak […] The post B kategóriás jogosítványod van? Fontos változást jön, mindenkit érint appeared first on Tudasfaja.com.

B kategóriás jogosítványod van? Fontos változást jön, mindenkit érint

Az Országgyűlés gazdasági bizottságában nem kerültek tárgysorozatba az MSZP által előterjesztett javaslatok az utak biztonságának javításával kapcsolatban, amelyek az emberi élet és testi épség védelméről szóltak.

 

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióigazgatója ezt a kormánypártok felelőtlen politikájaként értékelte egy közvetített online sajtótájékoztatón.

A képviselő elmondta, hogy az MSZP javaslatokat terjesztett elő az utak biztonságának növelése érdekében, hogy az emberi életet és testi épséget hatékonyabban védjék meg.

Ezen javaslatok között szerepelt a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítása is, mivel a jelenlegi Btk. nem teszi lehetővé a hatékony fellépést azokkal szemben, akik veszélyeztetik az utak biztonságát száguldozással és más felelőtlen vezetési szokásokkal.

Az MSZP azzal is előrukkolt, hogy külön jogosítvánnyal lehessen csak a nagy teljesítményű, 400 lóerő feletti gépjárműveket vezetni, és a kezdő autóvezetők az első három évben csak alacsonyabb teljesítményű autókat irányíthassanak.

Ezek a javaslatok az utakon zajló közlekedés biztonságát növelnénk és a súlyos balesetek számának csökkentését céloznák.

Az MSZP képviselője, Molnár Zsolt közölte, hogy Tóth Bertalannal, az MSZP frakcióvezetőjével együtt levélben fordult az ellenzéki pártokhoz, javasolva nekik, hogy hozzanak létre egy közös munkacsoportot az utak biztonságának javítása érdekében.

A képviselő kiemelte, hogy sürgősen cselekedni kell, mivel növekszik a súlyos balesetek száma, és az utak biztonságának javítása kiemelkedő fontosságú feladat.

The post B kategóriás jogosítványod van? Fontos változást jön, mindenkit érint appeared first on Tudasfaja.com.