Cikkünk után lelőtték Orbán Áron lőterének honlapját „karbantartás miatt”

Korábban már jól működött, most viszont elérhetetlen a Multi Shoot Zrt. lőterének oldala. The post Cikkünk után lelőtték Orbán Áron lőterének honlapját „karbantartás miatt” first appeared on atlatszo.hu.

Cikkünk után lelőtték Orbán Áron lőterének honlapját „karbantartás miatt”

Információk helyett csillagos égbolt és szép havas hegycsúcsok fogadják azokat, akik a Multi Shoot Zrt. lőterének honlapjára látogatnak. Nemrég még részletes leírások voltak ott a lőtérről, az oktatókról és a választható programokról. Aztán megjelent cikkünk, amelyben leírtuk, hogy a honlapon partnerként állami és kormányközeli cégek bukkantak fel, a weboldal pedig átkapcsolt „karbantartási módra”. A cég vezetője Orbán Áron, Orbán Viktor miniszterelnök testvére.

A Mészáros Lőrinc féle ZÁÉV, Szíjj László Duna-Aszfaltja, de az állami Mátrai Erőmű és a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság is partnerként szerepelt annak a Nógrád megyei lőtérnek a honlapján, amely Orbán Viktor miniszterelnök testvérének, Orbán Áronnak a szécsénkei ingatlanán épül. A lőteret működtető cég vezetője szintén Orbán Áron – írtuk meg szeptember végén. Pár nappal később pedig már nem volt elérhető a honlap.

„Karbantartási mód. Oldalunk hamarosan elérhetővé válik, addig is szíves türelmüket kérjük. Köszönjük!” – olvasható azóta, és jelenleg is a Multi Shoot Zrt. lőterének honlapján

Mint megírtuk, a lőfegyverekkel, taktikai- és munkaruházattal kereskedő, 2017-ben alapított Multi Shoot Zrt. tulajdonosa dr. Tűzkő Nándor, akit az orvostársadalom a hírek szerint az Orbán-család házi nőgyógyászaként emleget. A cég székhelye Dunakesziben van, míg a fióktelepei Fóton, a Mátyás Király utca 1-ben, ahol Orbán Áron cégvezető is lakik, valamint Szécsénke (hrsz. 017/4. és hrsz. 018/2.) és Zámoly (hrsz.0177/14) településeken.

A főként lőfegyver- és ruházati kereskedelemmel foglalkozó cég vezetését tavaly vette át a miniszterelnök testvére. A zrt. éves bevétele meg is nőtt 2022-ben: a korábbi 91 és 119 millió forintos éves forgalom 271 millió forintra, a nyereség pedig 3,9 és 9,2 millióról 54 millióra nőtt. A cég által működtetett honlapon pedig felbukkant néhány állami és kormányközeli cég mint „partner”.

E-mailben felkerestük az összes vállalkozást, hogy megtudjuk, milyen formában kapcsolódnak a lőtérhez vagy a céghez. A megadott határidőig három cégtől kaptunk választ. Az állami MVM Csoport azt írta, hogy „az MVM hivatkozott honlapon megjelenített tagvállalatai (tehát az Atomix és a MAVIR – a szerk.) kizárólag

munkavédelmi termékek, biztonsági munkaruházat vagy védőeszközök beszerzése céljából állnak kapcsolatban a Multi Shoot Zrt.-vel.”

A Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság „a munkaruházatot és munkavédelmi kiegészítőket is értékesítő Multi Shoot Zrt.-től speciális műszaki jellemzőkkel rendelkező (szélsőséges időjárási és hőmérsékleti viszonyok között, vizes közegben történő munkavégzést biztosító) védőruhákat vásárolt 2021-ben és 2022-ben.”

A Bonafarm Csoport pedig közölte, hogy cégük és a Multi Shoot Zrt. között nem áll fenn üzleti kapcsolat. A Multi Shoot Zrt. portfóliójában megtalálható a munkaruházat-árusítás is, ennek kapcsán történt korábban kapcsolatfelvétel, azonban üzleti együttműködés nem született.

Képernyőfotó a lőtér honlapjáról 2023. szeptember 15-én

A többi vállalkozás megkeresésünkre nem reagált, ahogy maga a Multi Shoot Zrt. sem. Hadházy Ákos független parlamenti képviselővel felkerestük a helyszínt, illetve a cég fóti székhelyét is, hátha személyesen többet tudunk meg, de sehol nem sikerült találkozunk Orbán Áronnal vagy más illetékessel.

Hogy ezek után a lőtérnek, a honlapon szereplő cégeknek, esetleg valamelyik érintettnek vált zavaróvá a hirtelen jött figyelem, vagy tényleg csak egy random karbantartásról van szó, egyelőre nem tudni. Talán több kiderül, amikor a lőtér honlapja újra elindul majd.

Katus Eszter

Nyitókép: A Multi Shoot Zrt. lőterének honlapja 2023. október másodikán.

The post Cikkünk után lelőtték Orbán Áron lőterének honlapját „karbantartás miatt” first appeared on atlatszo.hu.