Aki járt már az Egyesült Királyságban, tudja, hogy a britek szeretik a kolbászokat, és számos finom fajtával büszkélkedhetnek. A „bangers” kifejezés a kolbász szlengjeként az első világháború alatt jelent meg. Oka: a háború idején szűkös volt a húsadag, és a henteseknek olcsóbb töltelékkel kellett kiegészíteniük a húst, beleértve a nagyobb arányú zsírt, zsemlemorzsát és vizet. Az eredmény pedig az lett, hogy amikor a kolbászokat megsütötték, egy durranással felszakadtak.
Aki járt már az Egyesült Királyságban, tudja, hogy a britek szeretik a kolbászokat, és számos finom fajtával büszkélkedhetnek. A „bangers” kifejezés a kolbász szlengjeként az első világháború alatt jelent meg. Oka: a háború idején szűkös volt a húsadag, és a henteseknek olcsóbb töltelékkel kellett kiegészíteniük a húst, beleértve a nagyobb arányú zsírt, zsemlemorzsát és vizet. Az eredmény pedig az lett, hogy amikor a kolbászokat megsütötték, egy durranással felszakadtak.