Egy 17 éves lány meghalt, barátnői megsérültek Várdombnál, négy évet kértek a sofőrre

Az ügyészség végleg eltiltaná a megengedett sebesség közel háromszorosával közlekedő, és driftelgető fiatalt. The post Egy 17 éves lány meghalt, barátnői megsérültek Várdombnál, négy évet kértek a sofőrre first appeared on 24.hu.

Egy 17 éves lány meghalt, barátnői megsérültek Várdombnál, négy évet kértek a sofőrre

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé a Szekszárdi Járási Ügyészség azt a 21 éves bonyhádi férfit, akinek a felelőtlensége miatt egy 17 éves lány meghalt, a barátnői pedig megsérültek Várdombnál.

A Tolna Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 21 éves bonyhádi férfi és a barátja 2021 júniusában kora este Bonyhádon autóztak a vádlott által vezetett nagy teljesítményű, svájci honosságú kocsival, aminek le volt járva a műszakija.

A városban sétáló 15, 17 és 18 éves szekszárdi lányok leintették a sofőrt, és arra kérték, hogy vigye el őket Szekszárdra. A fiatal beleegyezett, ezért a tinik beültek a coupe jellegű gépkocsi hátsó üléseire. Ahogy a sofőr, úgy a lányok sem kapcsolták be a biztonsági övet.

Donka Ferenc / MTI

A sofőr Szekszárdra érve áthajtott a városon, majd a déli városrészen lévő körforgalomban „driftelve” megtett négy kört, végül az 56-os számú főúton nagy sebességgel Várdomb településre hajtott, ahol a megengedett sebesség közel háromszorosával közlekedett.

A fiatal este hét körül, 110-120 km/h sebességgel haladt vissza Várdombról Szekszárd irányába, amikor egy „s” kanyarban a sebessége miatt átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd letért az úttest melletti füves vízelvezető árokba, és nekicsapódott egy betonhídnak.

Donka Ferenc / MTI

A baleset során a bal hátsó ülésen helyet foglaló 17 éves lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A másik két lány és a sofőr súlyosan, a jobb első ülésen utazó, biztonsági övet használó férfi pedig könnyebben sérültek.

Az áldozat halálához vezető sérülések a szabályszerűen viselt biztonsági öv mellett is bekövetkeztek volna. Az ügyészség a büntetlen előéletű, de korábban már több közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben négy év fogházbüntetés, valamint végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását kérte.

The post Egy 17 éves lány meghalt, barátnői megsérültek Várdombnál, négy évet kértek a sofőrre first appeared on 24.hu.