Eperdzsem főzés nélkül – Csak 2 hozzávaló az egész!

A legízletesebb eper az, amelyik a saját kertedben termett. Ültess minél többet, és, ha már nem győzöd megenni, akkor készíts belőle dzsemet télire. Az eperdzsem az egyik legközkedveltebb házi lekvár, mindenki imádja. Hozzávalók: 1 kg eper 800 gramm cukor Elkészítés: 1.Mosd meg alaposan több léből az epreket, távolítsd el a szárrészt róluk, majd a felesleges […] The post Eperdzsem főzés nélkül – Csak 2 hozzávaló az egész! appeared first on Tudasfaja.com.

Eperdzsem főzés nélkül – Csak 2 hozzávaló az egész!

A legízletesebb eper az, amelyik a saját kertedben termett. Ültess minél többet, és, ha már nem győzöd megenni, akkor készíts belőle dzsemet télire. Az eperdzsem az egyik legközkedveltebb házi lekvár, mindenki imádja.

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 800 gramm cukor

Elkészítés:

1.Mosd meg alaposan több léből az epreket, távolítsd el a szárrészt róluk, majd a felesleges vizet itasd le egy konyhai papírtörlővel. Vágd mindenik epret 6-8 darabba.2.Tedd az epreket egy nagyobb tálba, közbe rétegezd őket cukorral. Végül teríts rá egy gyér szövésű géz rongyot, és hagyd egy éjszakán át állni. Reggelre levet fognak engedni az eprek, forgasd át egy kicsit, hogy mindeniket érje a lé.

3.Töltsd az epret a cukros lével együtt alaposan kisterilizált befőttes üvegekbe. Hűvös helyen kell tárolni.

tudasfaja.com

The post Eperdzsem főzés nélkül – Csak 2 hozzávaló az egész! appeared first on Tudasfaja.com.