Ez a szilvalekvár titka – Ha így csinálod, nem tudod elrontani
Ha a szilvalekvárról beszélünk, akkor biztosan mindenkinek eszébe jutnak a nagyszülők utánozhatatlan szilvalekvárjai. Még szerencse, hogy maradt ránk valami abból az időből, így az isteni szilvalekvár receptjét is tudjuk! Hozzávalók: 7 kg szilva 1 kg cukor 2 dl 10%-os ecet olaj Elkészítés: Olyan szilvát kell a befőzéshez alkalmaznunk, ami nem rohadt, […] The post Ez a szilvalekvár titka – Ha így csinálod, nem tudod elrontani appeared first on Tudasfaja.com.
Ha a szilvalekvárról beszélünk, akkor biztosan mindenkinek eszébe jutnak a nagyszülők utánozhatatlan szilvalekvárjai. Még szerencse, hogy maradt ránk valami abból az időből, így az isteni szilvalekvár receptjét is tudjuk!
Hozzávalók:
- 7 kg szilva
- 1 kg cukor
- 2 dl 10%-os ecet
- olaj
Elkészítés:
Olyan szilvát kell a befőzéshez alkalmaznunk, ami nem rohadt, nem kukacos, kissé lehet puha és szottyadt. Vegyünk elő egy akkora lábast, amibe belefér majd a szilva, az oldalát olajjal kenjük be.
A kimagozott, megmosott szilvát tegyük ebbe a lábasba, tegyük rá a cukrot és az ecetet. Kis lángon 7 óráig kavargassuk, amíg buborékosodni nem kezd, majd nagyobb lángon 40 percig főzzük tovább.
Még melegen szedjük ki alaposan megmosott üvegekbe és légmentesen zárjuk le és tegyük el télire. Kissé hosszadalmas, de aki szereti, minden fáradtságot megér.
Szerző: tudasfaja.com
The post Ez a szilvalekvár titka – Ha így csinálod, nem tudod elrontani appeared first on Tudasfaja.com.