Ez hódít idén: madártejszelet, amit még sütnöd sem kell!

Ha szereted a madártejet, garantáltan ízleni fog ez a krémes csoda! Ennél könnyebb és gyorsabb süteményt még nem készítettem!   Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz 2 csomag vaníliás pudingpor 9 dl tej 8 evőkanál cukor 2 teáskanál vaníliaaroma 2 dl habtejszín A tetejére: 15 dkg étcsokoládé 1 teáskanál vaj tejszínhab a díszítéshez Elkészítése: A pudingport, […] The post Ez hódít idén: madártejszelet, amit még sütnöd sem kell! appeared first on Tudasfaja.com.

Ez hódít idén: madártejszelet, amit még sütnöd sem kell!

Ha szereted a madártejet, garantáltan ízleni fog ez a krémes csoda! Ennél könnyebb és gyorsabb süteményt még nem készítettem!

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 dl habtejszín

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál vaj
  • tejszínhab a díszítéshez

Elkészítése:

A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük.

Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük. A kihűtött pudinghoz kavarjuk a habot, kanalanként adjuk hozzá, hogy ne essen össze. A kekszet három részre osztjuk.



Egy 20 x 30-cm-es tepsibe teszünk egy réteg kekszet, a krém felét rákenjük, majd bevonjuk egy újabb réteg keksszel és a megmarad krémet a tetejére kenjük.

A krémre kerül a maradék keksz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egész éjjel áll, hogy a keksz megpuhuljon. Tejszínhabbal tálaljuk.

Forrás

The post Ez hódít idén: madártejszelet, amit még sütnöd sem kell! appeared first on Tudasfaja.com.