Ezért érdemes fekete fokhagymát enni

A fekete fokhagyma egészséges nassolni való, amely nem büdös és édes íze miatt magában is fogyasztható. The post Ezért érdemes fekete fokhagymát enni first appeared on 24.hu.

Ezért érdemes fekete fokhagymát enni

A fekete fokhagyma nem büdös, viszont egészséges és a környezetvédelmet is segíthet – olvasható a Queenslandi Egyetem közleményében, amely ezt az ételt igyekszik népszerűsíteni. A fekete fokhagymát egyszerű fokhagymából készítik fermentálással, amely során hetekig kontrollált páratartalom alatt tartják a zöldséget.

Közismert, hogy a fokhagymának számos jótékony hatása van, azonban az erős íze és szaga sokakat eltántorít attól, hogy nyersen fogyasszák. Ami probléma, hiszen az egészséges hatásai lecsökkennek, ha megfőzzük, megmelegítjük. A fekete fokhagyma viszont megőrzi a hagyományos fokhagyma összes előnyét, de az erős szag nélkül, íze pedig édeskés.

Korábbi tanulmányok szerint ez az Ázsiából származó étel antioxidánsokban gazdag, jó hatással van a bélflórára, az immunrendszerre, a koleszterin- és vércukorszintre, valamint az érrendszer egészségére is.

A szakértők úgy gondolják, hogy a fekete fokhagyma édes íze, és puha állaga miatt kiváló nassolni való, amely egészséges is. Ráadásul, ha ez az étel elterjedne világszerte, azzal a környezetnek is segíthetnénk, hiszen csökkenthetnénk az élelmiszer-pazarlást. Évente ugyanis több tonna fokhagymát dobnak ki még azelőtt, hogy a boltok polcaira kerülhetnének, mivel nem felelnek meg a szupermarketek feleslegesen szigorú követelményeinek. Arra azonban tökéletesen alkalmasak lehetnének, hogy fekete fokhagymát készítsenek belőlük, amelyek aztán bekerülhetnek a kínálatba.

Kapcsolódó
Ezért érdemes mélyhűtőbe rakni a kenyeret
Meglepően kedvező hatásai lehetnek a kenyér lefagyasztásának.

The post Ezért érdemes fekete fokhagymát enni first appeared on 24.hu.