Ezt süsd meg az ünnepre: Madártej szelet – az íz ami rabul ejt!

A madártej kedvelői beleszeretnek ebbe a sütibe, érdemes összedobni, csodás süti! Hozzávalók: 6 tojás fehérje 6 evőkanál cukor 6 evőkanál liszt 1 teáskanál sütőpor A krémhez: 9 tojás sárgája 6 evőkanál cukor 4 tasak vaníliás cukor 5 evőkanál kukoricakeményítő 20 dkg vaj 5 evőkanál porcukor 7 dl tej A tetejére: 3 tojás fehérje 15 dkg […] The post Ezt süsd meg az ünnepre: Madártej szelet – az íz ami rabul ejt! appeared first on Tudasfaja.com.

Ezt süsd meg az ünnepre: Madártej szelet – az íz ami rabul ejt!

A madártej kedvelői beleszeretnek ebbe a sütibe, érdemes összedobni, csodás süti!

Hozzávalók:

  • 6 tojás fehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor



A krémhez:

  • 9 tojás sárgája
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 tasak vaníliás cukor
  • 5 evőkanál kukoricakeményítő
  • 20 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor 7 dl tej

A tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a lisztet és a sütőport is belekeverjük, majd egy kiolajozott tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben 35 percen át sütjük, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült. Közben elkészítjük a krémet.



A tojások sárgáját egy edénybe tesszük és kikavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd felöntjük a tejjel és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük. A vajat és a porcukrot krémesre kavarjuk és összedolgozzuk a hideg krémmel. A tésztára halmozzuk a krémet és hűtőbe tesszük. A tojások fehérjét a cukorral együtt egy tálba tesszük és vízgőz fölött felverjük, majd a krémre halmozzuk, a csokoládéreszelékkel megszórjuk és szeletelhetjük.

The post Ezt süsd meg az ünnepre: Madártej szelet – az íz ami rabul ejt! appeared first on Tudasfaja.com.