Gyász – A színház maga jelentette be a borzalmas hírt

Életének 73. évében elhunyt Jankovits József, a Budapesti Operettszínház bonvivánja – tudatta a teátrum szombaton az MTI-vel. A Liszt Ferenc-díjas operetténekest, színészt türelemmel viselt, hosszas betegségek után érte a halál. A gyászjelentésben azt írták, Jankovits József a legigényesebb bonviván szerepek kiváló tolmácsolója volt.A Budapesti Operettszínház Jankovits Józsefet a saját halottjának tekinti. A temetéséről később adnak […] The post Gyász – A színház maga jelentette be a borzalmas hírt appeared first on Tudasfaja.com.

Gyász – A színház maga jelentette be a borzalmas hírt

Életének 73. évében elhunyt Jankovits József, a Budapesti Operettszínház bonvivánja – tudatta a teátrum szombaton az MTI-vel. A Liszt Ferenc-díjas operetténekest, színészt türelemmel viselt, hosszas betegségek után érte a halál.

A gyászjelentésben azt írták, Jankovits József a legigényesebb bonviván szerepek kiváló tolmácsolója volt.A Budapesti Operettszínház Jankovits Józsefet a saját halottjának tekinti.

A temetéséről később adnak tájékoztatást.Jankovits József 1951. január 3-án született. 1979-1981 között a Szegedi Nemzeti Színház, 1981-től a Budapesti Operettszínház tagja volt.

A művészt 1990-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.

Főbb szerepei között volt Szu Csong (Lehár: A mosoly országa); Józsi (Lehár: Cigányszerelem); Edwin (Kálmán: Csárdáskirálynő); Homonnay Péter, Barinkay Sándor (Strauss: A cigánybáró); Tasziló (Kálmán: Marica grófnő); Eisenstein (Strauss: A denevér); Hunyadi László Erkel Ferenc operájában; Don José (Bizet: Carmen).


The post Gyász – A színház maga jelentette be a borzalmas hírt appeared first on Tudasfaja.com.