Így gratulált Orbán Viktor az új szlovák kormányfőnek, Ódor Lajosnak

A magyar miniszterelnök azt írta, készen áll a közös munkára.    The post Így gratulált Orbán Viktor az új szlovák kormányfőnek, Ódor Lajosnak first appeared on 24.hu.

Így gratulált Orbán Viktor az új szlovák kormányfőnek, Ódor Lajosnak

Orbán Viktor miniszterelnök kedden levélben fejezte ki gratulációját Szlovákia új kormányfőjének, Ódor Lajosnak – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szlovákia fontos szövetségesünk és stratégiai partnerünk. Örömömre szolgál, hogy országaink az elmúlt években a világjárvány, a gazdasági válság és a háború okozta kihívások ellenére is számos területen hatékonyan tudtak együttműködni

– fogalmazott Orbán Viktor.

Levelében biztosította szlovák kollégáját arról, hogy készen áll a közös munkára a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés fejlesztése érdekében – közölte Havasi Bertalan. Hozzátette: a magyar miniszterelnök egy másik levélben köszönetet mondott a távozó szlovák kormányfőnek, Eduard Hegernek az elmúlt években kialakított konstruktív együttműködésért.

Meggyőződésem, hogy a régiónk sikerét biztosító, a közép-európai nemzeteket összekötő erős szövetség különösen nagy jelentőséggel bír most, amikor Európának történelmi léptékű kihívásokkal kell szembenéznie. Kormányom a továbbiakban is elkötelezett marad a hagyományosan erős magyar-szlovák kötelék fejlesztése, valamint a visegrádi négyek közötti együttműködés megerősítése mellett

– írta Orbán Viktor.

Montenegró és Bulgária példáit ötvözve Szlovákiában egy, a magyar kisebbségből származó pénzügyi szakértő, Ódor Lajos vette át a kormány irányítását. Zuzana Caputová köztársasági elnök a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) révkomáromi, szlovákiai magyar születésű alelnökét kérte fel – az ország történetében először – egy szakértői kormány vezetésére. Az Ódor Lajosról szóló portrénkat itt olvashatja el:

Kapcsolódó
Csodát nem tudunk tenni – mondta Szlovákia új, magyar kormányfője
Ódor Lajos miniszterelnök, Horváth Mihály pénzügyminiszter az új szakértői kabinetben.

The post Így gratulált Orbán Viktor az új szlovák kormányfőnek, Ódor Lajosnak first appeared on 24.hu.