Így készíts mennyei eper lekvárt 10 perc alatt, tartósítószer nélkül! Mentsd el magadnak!

Legyen szó reggeliről, vacsoráról, desszertről vagy egy süteményről, a lekvár bármikor szóba jöhet. Sajnos a bolti lekvárok már nem 100%-os gyümölcsből készülnek, a nagymama polcai egy idő után kiürülnek, de 10 perc alatt mi is készíthetünk lekvárt, ami annyira finom, hogy nem bírunk majd eleget enni belőle!   Hozzávalók: 700 gramm eper 150 gramm barna […] The post Így készíts mennyei eper lekvárt 10 perc alatt, tartósítószer nélkül! Mentsd el magadnak! appeared first on Tudasfaja.com.

Így készíts mennyei eper lekvárt 10 perc alatt, tartósítószer nélkül! Mentsd el magadnak!

Legyen szó reggeliről, vacsoráról, desszertről vagy egy süteményről, a lekvár bármikor szóba jöhet. Sajnos a bolti lekvárok már nem 100%-os gyümölcsből készülnek, a nagymama polcai egy idő után kiürülnek, de 10 perc alatt mi is készíthetünk lekvárt, ami annyira finom, hogy nem bírunk majd eleget enni belőle!

 

Hozzávalók:

  • 700 gramm eper
  • 150 gramm barna cukor
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • vanília por

 


Elkészítés:

 

Mossuk meg az epret,távolítsuk el a zöld szárát és tegyük egy közepes méretű serpenyőbe, majd szórjuk rá a cukrot. Fedjük le egy fedővel és hagyjuk “forrni”. Ha átmelegedett, kevergessük meg többször, amíg fehér hab nem képződik.

Maximum 10 percig kavargassuk, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a citromlevet és a vanília port és jó alaposan kavarjuk össze. Helyezzük üvegedénybe, ha kihűlt, hűtőszekrényben, légmentesen zárva tároljuk.



Tárolás:

A frissen elkészített lekvárt 2 hétig lehet hűtőszekrényben tárolni. Le is fagyaszthatjuk, ebben az esetben 1 évig hagyhatjuk a fagyasztóban, amit kiolvasztást követően 1 héten belül fel kell használni.

Szerző: tudasfaja.com

The post Így készíts mennyei eper lekvárt 10 perc alatt, tartósítószer nélkül! Mentsd el magadnak! appeared first on Tudasfaja.com.