Kálci receptjei: Pletzlach, avagy a hagymás zsemle

Konferencián jártam Lengyelországban, ahol a szállodában nagyon finom, zsemleszerű dolgot kínáltak minden reggelihez. Nagyon ízlett, így hazaérve lengyel honlapokat böngészve és azokat fordítgatva kiderítettem, hogy a „zsemle” neve pletzlach! Inkább magában fogyasztják, nem is zsemleként. Amerikában is sütik onion rolls/buns néven. Egy enyhén édeskés tésztán a hagyma édességét hihetetlenül jól kiegészíti az a kevéske mák, ami rákerül. Érdemes kipróbálni, egészen különleges élmény a puha, szinte kalácsszerű tésztájával.

Kálci receptjei: Pletzlach, avagy a hagymás zsemle
Konferencián jártam Lengyelországban, ahol a szállodában nagyon finom, zsemleszerű dolgot kínáltak minden reggelihez. Nagyon ízlett, így hazaérve lengyel honlapokat böngészve és azokat fordítgatva kiderítettem, hogy a „zsemle” neve pletzlach! Inkább magában fogyasztják, nem is zsemleként. Amerikában is sütik onion rolls/buns néven. Egy enyhén édeskés tésztán a hagyma édességét hihetetlenül jól kiegészíti az a kevéske mák, ami rákerül. Érdemes kipróbálni, egészen különleges élmény a puha, szinte kalácsszerű tésztájával.