Kapacitáshiány a Honvédkórházban, máshová irányítják a szülő nőket

Kistarcsán, Vácott, Uzsokiban vagy a SOTE-n szülhetnek helyette. The post Kapacitáshiány a Honvédkórházban, máshová irányítják a szülő nőket first appeared on 24.hu.

Kapacitáshiány a Honvédkórházban, máshová irányítják a szülő nőket

Úgy tűnik, már a Honvédkórházat is elérte a kapacitáshiány – hívták fel a 24.hu figyelmét az olvasóink. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ határozata szerint ugyanis a kórház ellátási területéhez tartozó betegeket a szülészeti ellátás vonatkozásában másik kórházakba irányítják át vasárnap 12 óráig.

Az indoklás szerint az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház szülészeti osztályán kialakult kapacitáshiány következtében a péntek 11 órától vasárnap délig a további biztonságos betegellátás érdekében a kórház a szülészeti ellátást „lemondani kényszerül”.és minderről Vendrei Gábor orvos ezredes pénteken tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központot.

Az érintettek az Uzsoki Utcai Kórházban, a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban, a Váci Jávorszky Ödön Kórházban, illetve a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában kaphatnak ellátást.

The post Kapacitáshiány a Honvédkórházban, máshová irányítják a szülő nőket first appeared on 24.hu.