Kötelező akciózás – Ekkor törlik el Magyarországon

A Magyar Közlönyben megjelent, mindössze négy paragrafusból álló új kormányrendelettel a kormány módosította egyes “gazdasági tárgyú veszélyhelyzeti kormányrendeletek” határidejét.   A változások értelmében három, eredetileg szeptember 30-án lejáró intézkedés határidejét tolta ki december 31-ig. Az egyik legkiemelkedőbb változás érinti a boltokban való kötelező árazást, amely így év végéig marad érvényben. A kormányrendelet továbbra is előírja, […] The post Kötelező akciózás – Ekkor törlik el Magyarországon appeared first on Tudasfaja.com.

Kötelező akciózás – Ekkor törlik el Magyarországon

A Magyar Közlönyben megjelent, mindössze négy paragrafusból álló új kormányrendelettel a kormány módosította egyes “gazdasági tárgyú veszélyhelyzeti kormányrendeletek” határidejét.

 

A változások értelmében három, eredetileg szeptember 30-án lejáró intézkedés határidejét tolta ki december 31-ig.

Az egyik legkiemelkedőbb változás érinti a boltokban való kötelező árazást, amely így év végéig marad érvényben. A kormányrendelet továbbra is előírja, hogy a kereskedő által megállapított bruttó kiskereskedelmi ár nem lehet magasabb a beszerzési árnál.

Emellett a korábbi árstopos termékek közül legalább két termékfajta termékeit a beszerzési árnál legalább tizenöt százalékkal olcsóbb kiskereskedelmi áron kell értékesíteni.A rendelet további két paragrafusa pénzügyi jellegű intézkedéseket érint, amelyek határidejét meghosszabbították. Így továbbra is érvényben marad a bankbetétek kamatának korlátozása.

Az intézményi befektetők és a több mint 20 milliós bankbetéttel rendelkező lakossági ügyfelek betéti kamatát a kormány szeptember 30-a helyett év végéig igazítja a 3 hónapos diszkontkincstárjegyek hozamához.

A márciusban kihirdetett diszkontkötvényeket érintő korlátozás is érvényben marad december 31-ig, amely korábban a Magyar Nemzeti Bank kamatpolitikájába is beavatkozást jelentett.Ezen új rendelkezések értelmében a kormány továbbra is fenntartja a gazdasági stabilitás és ártranszparencia elérésére irányuló intézkedéseit, egyúttal próbálva megvédeni a fogyasztók és a piacok érdekeit a változó gazdasági környezetben.

Az intézkedések hatályának meghosszabbítása arra szolgál, hogy továbbra is szilárd alapokon nyugvó gazdasági fejlődést biztosítsanak Magyarországon.

The post Kötelező akciózás – Ekkor törlik el Magyarországon appeared first on Tudasfaja.com.