Leváltották az egyik legnagyobb görög, gyermekvédő szervezet teljes vezetését

Több egykori nevelt gyerek is bántalmazásról számolt be. The post Leváltották az egyik legnagyobb görög, gyermekvédő szervezet teljes vezetését first appeared on 24.hu.

Leváltották az egyik legnagyobb görög, gyermekvédő szervezet teljes vezetését

Leváltotta az egyik legnagyobb és legismertebb görögországi gyermekvédelmi szervezet teljes vezetését Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök hétfőn.

A görög kormányszóvivő szerint most majd a bíróságnak kell tisztáznia, pontosan mi történt a Világ Bárkája nevű jótékonysági szervezet gyermekotthonaiban.

Az elmúlt napokban egyre több ember lépett a nyilvánosság elé Görögországban, akik gyermekként a szervezet otthonaiban éltek, és bántalmazásról, drákói szigorról, fenyegetésről és szexuális molesztálásról számoltak be.

A Világ Bárkája korábban kiváló hírnévnek örvendett a görög társadalomban. A szervezet korábbi vezetője egy pap volt, aki rendszeresen megjelent a görög médiában, ahol adományt gyűjtött a szervezet számára. Az érintett tagadja a visszaélésekkel kapcsolatos vádakat. Ennek ellenére az egyház eltiltotta a misézéstől.

(MTI)

The post Leváltották az egyik legnagyobb görög, gyermekvédő szervezet teljes vezetését first appeared on 24.hu.