Megérkezett az előrejelzés – Döbbenet milyen lesz 2024 nyári időjárása

Az előrejelzések szerint a március hónap meglehetősen csapadékos lesz, bár a nappali hőmérséklet 8 és 15 Celsius-fok között alakul majd.   Nem meglepő módon, egyes eldugottabb területeken még hóesés vagy havas eső is előfordulhat. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján ez már szinte megszokottá vált. Március második felétől azonban az éjszakai fagyok is búcsút intenek majd. […] The post Megérkezett az előrejelzés – Döbbenet milyen lesz 2024 nyári időjárása appeared first on Tudasfaja.com.

Megérkezett az előrejelzés – Döbbenet milyen lesz 2024 nyári időjárása

Az előrejelzések szerint a március hónap meglehetősen csapadékos lesz, bár a nappali hőmérséklet 8 és 15 Celsius-fok között alakul majd.

 

Nem meglepő módon, egyes eldugottabb területeken még hóesés vagy havas eső is előfordulhat. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján ez már szinte megszokottá vált. Március második felétől azonban az éjszakai fagyok is búcsút intenek majd.

Április hozza majd az igazi tavaszi időt, amikor is az átlaghőmérséklet 14 és 20 Celsius-fok között mozog. Ebben az időszakban érdemes már elkezdeni tervezni a nyaralást is, hiszen a kellemes időjárás ideális lehetőséget kínál a kirándulásokhoz és kikapcsolódáshoz.Májusban már valószínűleg egyetlen nap sem telik majd el úgy, hogy a nappali hőmérséklet ne érné el legalább a 20 Celsius-fokot. Júniusban pedig már 24 és 28 Celsius-fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk, ami tökéletes időt jelent a belföldi vagy külföldi nyaralás tervezéséhez.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az időjárási szélsőségek és rekordok döntögetése nem csak Magyarországra, hanem az egész világra kihat.

Az elmúlt években rendkívüli időjárási eseményekkel találkoztunk, és a jelenségek megerősítik az éghajlatváltozás valóságát.Az elmúlt időszakban a globális átlaghőmérséklet jelentősen emelkedett az ipari forradalom óta. Európában példátlanul magas hőmérsékletekkel találkoztunk, melyek új rekordokat döntöttek. 2023-ban például olyan extrém hőségek voltak jellemzőek, amelyek az ismert történelmi adatokat is felülmúlták.

A szakemberek szerint az El Nino hatása csak most kezdődik érezhetővé válni, és várhatóan a következő időszakban még extrémebb hőmérsékletekkel kell szembenéznünk.

Az El Nino és az éghajlatváltozás összefonódása együttesen hozzájárul ahhoz, hogy egyre gyakrabban tapasztaljunk szélsőséges időjárási eseményeket világszerte.

The post Megérkezett az előrejelzés – Döbbenet milyen lesz 2024 nyári időjárása appeared first on Tudasfaja.com.