„Megkérdeztem, miért hazudozik, majd arrébb löktem” – Megszólalt az újságíróra támadó filmrendező

Tősér Ádám sajnálja a történteket. The post „Megkérdeztem, miért hazudozik, majd arrébb löktem” – Megszólalt az újságíróra támadó filmrendező first appeared on 24.hu.

„Megkérdeztem, miért hazudozik, majd arrébb löktem” – Megszólalt az újságíróra támadó filmrendező

Tettlegesen lépett fel a Népszava munkatársa ellen Tősér Ádám filmrendező a Magyar Mozgókép Fesztivál péntek esti programján. Beszámoltunk róla, hogy Csákvári Géza a mozgóképes mustra résztvevői számára tartott bulin éppen a mosdó felé tartott, amikor egy onnan távozó férfi elementáris erővel úgy fellökte, hogy a földre került. A támadó üvölteni kezdett, a többi között lenácizta munkatársunkat és kilátásba helyezte, hogy „szétveri a pofáját”. Csákvári Géza felállt, a fenyegetőző férfi végül mégsem ütött, két filmrendező, Kocsis Ágnes és Szűcs Dóra nyugtatta meg és húzta el magával a helyszínről. „Nem tudtam ez egészet mire vélni, nem ismertem fel a férfit. Megtudtam, hogy Tősér Ádám, a Blokád című film rendezője volt a támadó” – írta Csákvári. A Népszava feljelentést tesz az ügyben.

Az Index elérte Tősért, aki elismerte a történteket.

Megkérdeztem, hogy miért hazudozik, majd arrébb löktem, erre ő dobott egy Neymar-díjas alakítást.

Hogy miért támadott, Tősér azt mondta: „az egyik legsúlyosabb bűnnel, nyílt antiszemitizmussal vádolta meg a filmet és ezzel a Blokád összes alkotóját.”

Hozzátette: „Ha jogi eljárás indul, vállalom a tettem következményeit. Valóban nem kellett volna meglöknöm.”

Tősér azt is mondta:

sajnálom, hogy hozzáértem.

The post „Megkérdeztem, miért hazudozik, majd arrébb löktem” – Megszólalt az újságíróra támadó filmrendező first appeared on 24.hu.