Most kaptuk a hírt a decemberi nyugdíjutalásról – Mindenkit érint!

Ahogyan az előző években, idén is december 4-én érkezik a nyugdíj, előbb, mint megszokhattuk.   A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága ezen a napon utalja az összeget, és a posta az egyéni kifizetési naptárak szerint kézbesíti a járandóságokat. A 2023. novemberi nyugdíjemelés után decemberben már a növelt nyugdíjösszeg érkezik az idősek számára. A nyugdíj és a […] The post Most kaptuk a hírt a decemberi nyugdíjutalásról – Mindenkit érint! appeared first on Tudasfaja.com.

Most kaptuk a hírt a decemberi nyugdíjutalásról – Mindenkit érint!

Ahogyan az előző években, idén is december 4-én érkezik a nyugdíj, előbb, mint megszokhattuk.

 

A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága ezen a napon utalja az összeget, és a posta az egyéni kifizetési naptárak szerint kézbesíti a járandóságokat. A 2023. novemberi nyugdíjemelés után decemberben már a növelt nyugdíjösszeg érkezik az idősek számára.

A nyugdíj és a hasonló ellátások folyósítását a Magyar Államkincstár végzi. Az ellátások mindig a tárgyhónapban kerülnek kifizetésre, forintban. A posta a jogosult által megadott címre kézbesíti a készpénzben folyósított ellátásokat, míg a bankszámlára utalás a jogosult által megjelölt belföldi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett számlára történik.Amennyiben a nyugdíjasok postai kifizetést választottak, a Magyar Posta Zrt. a kézbesítés ütemezését végzi az adott hónapban. A kézbesítési napokról a Posta a nyugdíjkifizetési naptárban ad tájékoztatást, melyet az érintettek előző év novemberében kapnak meg.

2023. Decemberi Nyugdíj Kifizetése:

A decemberi nyugdíj kifizetésekor változás tapasztalható a megszokott időpontokhoz képest. Ez évben a kifizetés már december 4-én megtörténik. A tárgyhónap 10. napján érkezik a nyugdíj, az egyedüli kivétel a december, amikor a kifizetés december 4-én történik meg.

Ez azt eredményezi, hogy a novemberi és a decemberi nyugdíj között mindössze bő három hét telik el. Az időszak rövidsége miatt a januári kifizetésig, amely 2024. január 12-én várható, közel hat hét telik el.

Emelt Nyugdíj Decemberben 2023 – Pontos Összeg:

A decemberi nyugdíj ugyanúgy emelt összegű, mint a novemberi. Novemberben a nyugdíjak 3,1 százalékkal emelkedtek az októberi összeghez képest, és ezt a trendet decemberben is folytatni fogják. Tehát a decemberi nyugdíj emelt összegét 3,1 százalékos emelkedés határozza meg.Fontos megjegyezni, hogy novemberben a visszamenőleges kompenzáció is érkezett, ami némi zavart okozhatott a nyugdíjasok számításaiban. Azonban az összegszerűség megállapításához elegendő az októberi nyugdíj összegét ismerni.

2024-es Újabb Nyugdíjemelés:

Januárban ismét emelkedni fognak a nyugdíjak, ezúttal további 6%-kal. Februárban pedig a nyugdíjasok a 13. havi ellátásra is számíthatnak, ahogy azt Varga Mihály pénzügyminiszter már október elején bejelentette. A tervek szerint 2023-ban a nyugdíjak összességében 6 százalékkal emelkednek, feltéve, ha addig nem változik a gazdasági helyzet.Érdemes figyelemmel kísérni a fejleményeket, mivel az infláció várható mértéke befolyásolhatja a nyugdíjemelések pontos összegét.

Farkas András nyugdíjszakértő felhívja a figyelmet arra, hogy az inflációval kapcsolatos becslések idén nem bizonyultak pontosnak, és az előző évben is hasonlóan alulbecsülték az infláció mértékét.

The post Most kaptuk a hírt a decemberi nyugdíjutalásról – Mindenkit érint! appeared first on Tudasfaja.com.