NERB1: a csak magyarokkal kiálló Paks legyőzte az FTC-t, aminek a kezdőjében csak a kapus nem volt légiós

A Kubatov Gábor Fidesz-alelnök csapata elleni 3-2-vel a paksi zöld-fehérek az élen zárhatják az NB 1-et.

NERB1: a csak magyarokkal kiálló Paks legyőzte az FTC-t, aminek a kezdőjében csak a kapus nem volt légiós

A listavezető Paks 3-2-re nyert otthon a címvédő Ferencváros ellen az NB 1, a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának rangadóján, ezzel biztossá vált, hogy az évet a tabella élén zárja.

A Paks, ami a mezőnyben egyedüliként továbbra is veretlen hazai pályán a mostani bajnoki idényben, ezzel 4 pontra növelte az előnyét a második FTC-vel szemben.

Az élet furcsa fintora a NERB1-ben, hogy a paksi zöld-fehérek most is csak magyar játékosokkal álltak ki, míg Kubatov Gábor Fidesz-alelnök jóval több pénzből gazdálkodó csapatának kezdőjében csak a kapus, Dibusz Dénes nem volt légiós. A Paks vezetőedzője a magyar Bognár György, a Fradié a szerb Dejan Stanković.

  • A Paksi FC felállása: Szappanos - Szélpál, Kinyik, Szabó J. - Kovács K., Papp, Horváth K. (Balogh B., a szünetben), Mezei, Osváth - Könyves (Böde, 73.), Hahn (Szabó B., 17.; Skribek 88.)
  • A Ferencvárosi TC felállása: Dibusz - Makreckis, Aaneba, Cissé, Civic - Abu Fani (Katona B., a szünetben), Besic (Esiti, 68.) - Marquinhos, Gojak (Ben Romdhane, 68.), Zachariassen (Lisztes, 74.) - Pesic (Varga B., 68.)

A két csapat augusztus végi mérkőzését az FTC 6-1-re nyerte.