Sajtos stangli recept – Pihepuha és nagyon finom

Ha egy igazán finom, sajtos péksüteményre vágysz, akkor próbáld ki ezt a klasszikus sajtos stangli receptet, amely garantáltan elnyeri a család és a barátok tetszését. Könnyen elkészíthető, és minden falatja igazi élmény.     Hozzávalók: – 50 dkg liszt – 3,5 dl langyos tej – 1 dkg cukor – 1 dkg só – 3 dkg […] The post Sajtos stangli recept – Pihepuha és nagyon finom appeared first on Tudasfaja.com.

Sajtos stangli recept – Pihepuha és nagyon finom

Ha egy igazán finom, sajtos péksüteményre vágysz, akkor próbáld ki ezt a klasszikus sajtos stangli receptet, amely garantáltan elnyeri a család és a barátok tetszését. Könnyen elkészíthető, és minden falatja igazi élmény.

 

 

Hozzávalók:

– 50 dkg liszt
– 3,5 dl langyos tej
– 1 dkg cukor
– 1 dkg só
– 3 dkg vaj
– 2,5 dkg élesztő
– 10-15 dkg reszelt sajt




 

Előkészítés:

A lisztet szitáld egy keverőtálba. Langyosítsd meg a tejet kézmelegre, adj hozzá cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Adj hozzá 4-5 evőkanálnyi lisztet a kimért mennyiségből, és keverd össze. Hagyd felfutni kb. 8 percig.

Tészta elkészítése:

A liszthez add hozzá a sót, majd a megkelt élesztős keveréket. Kicsit dolgozd össze, majd add hozzá a lágy vajat. Dolgozd jól össze a tésztát, amíg lágy és homogén nem lesz, és elválik a keverőtál oldalától.

Kelesztés:

Keleszd a tésztát kb. 45 percig meleg helyen, amíg a duplájára nem kel.



Formázás:

Oszd a megkelt tésztát 8 egyenlő részre, és formázz belőlük sima felületű gombócokat. Letakarva pihentesd őket 10 percig.

Nyújtás és csavarás:

Enyhén lisztezett deszkán nyújtsd a gombócokat ovális formára. Ne lisztezd tovább a deszkát. Kezdd el szorosan felcsavarni a tésztát kifli formára úgy, hogy a szélesebb végét húzd szét, és sodord a kívánt hosszúságra.

Sütés előkészítése:

Helyezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire, hagyj közöttük kis helyet. Kend le őket vízzel, és szórd meg reszelt sajttal. Hagyd őket még 5-10 percig pihenni.



Sütés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Süsd a sajtos stanglikat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

Ez a recept Körmendi Károly nagyszerű alkotása, amely biztosan a te konyhádban is sikert arat majd. Jó étvágyat!

The post Sajtos stangli recept – Pihepuha és nagyon finom appeared first on Tudasfaja.com.