Sajtos-tejfölös lángos ízű fagylalt hódít a Balatonon

Egy lángosos alaplét fagyasztanak ki, majd hozzákeverik a reszelt sajtot és a tejfölt. The post Sajtos-tejfölös lángos ízű fagylalt hódít a Balatonon first appeared on 24.hu.

Sajtos-tejfölös lángos ízű fagylalt hódít a Balatonon

Idén is megrendezték a Balaton Fagylaltja névre keresztelt vetélkedőt, melynek nyertese a balatonalmádi Amaretto Fagyizó tövises mangó sorbet-ja lett. A verseny különdíjasáról viszont jóval több szó esik, ami nem is csoda, hiszen a balatonmáriai Vitorlás Fagyizó egy sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagyival jelentkezett a versenyre – adott róla hírt a 444.

A dolog úgy született meg, hogy a feltaláló, Pálfi Attila a feleségével tanakodott azon, hogy milyen ízű fagyival nevezzenek a versenyre, mire a nő megkérdezte tőle, hogy tudna-e lángosból fagylaltot készíteni. Ő némileg könnyelműen vágta rá, hogy igen, de aztán úgy alakult, hogy minden nehézség nélkül tudtak készíteni egy egészen egyedi édességet.

Arról pedig, hogy miként kell elképzelni a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyit, a We Love Balaton adott képet. E szerint

a lángos vékonyra sütött közepét aprítógépben összekeverik sóval, az így készült alaplevet pedig kifagyasztják. Erre kerül rétegekben a tejföl, a lángosmorzsa és a reszelt trappista sajt.

„A morzsa kiváló textúrát kölcsönöz a fagylaltnak. Bár nem mertünk túl merészek lenni, és fokhagymát is hozzáadni, a végeredmény mégis különleges és izgalmas” – olvasható a cikkben.

The post Sajtos-tejfölös lángos ízű fagylalt hódít a Balatonon first appeared on 24.hu.