Sorkatonaság – Most érkezett a honvédelmi miniszter rendkívüli bejelentése

Magyarország és a magyar emberek nagyobb biztonságban vannak, mint más nyugati országok polgárai, de azért egy külső támadás esetén számíthatunk szövetségeseink gyors és hatékony segítségére is.   Jelenleg a fő kérdés, hogy mekkora áldozatok árán tudja megvédeni magát Magyarország? – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki arról is beszélt több között interjújában, hogy fegyverkezik-e Magyarország és […] The post Sorkatonaság – Most érkezett a honvédelmi miniszter rendkívüli bejelentése appeared first on Tudasfaja.com.

Sorkatonaság – Most érkezett a honvédelmi miniszter rendkívüli bejelentése

Magyarország és a magyar emberek nagyobb biztonságban vannak, mint más nyugati országok polgárai, de azért egy külső támadás esetén számíthatunk szövetségeseink gyors és hatékony segítségére is.

 

Jelenleg a fő kérdés, hogy mekkora áldozatok árán tudja megvédeni magát Magyarország? – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki arról is beszélt több között interjújában, hogy fegyverkezik-e Magyarország és tervezik-e bevezetni a sorkatonaságot?

A tartós béke, a konfliktusok és súrlódások nélküli világ egy illúzió. Az örök béke színes Csipkerózsika-álmába ringattuk magunkat Európában, de Magyarország ezt időben észre vette – fejezte ki véleményét a miniszter a Világgazdaságnak adott hosszabb interjújában.

Fontosabb megállapítások, kijelentésekA háborúkról

 • Orosz-ukrán: Ha elhúzódik, az romboló hatást gyakorol Európa biztonságára és stabilitására. Minél tovább tart, annál nagyobb az eszkaláció esélye, és annál tovább nőnek a már így is hatalmas emberi és anyagi áldozatok. Fegyverszünet kell.
 • Izrael: Az izraeli konfliktusnak a gyújtópontja (viszont) nem egy államok közötti háború, mert ami Izraelben történt, az a civilizációnk ellen elkövetett, barbár bestializmus.
Magyar védelmi ipar

 • „A védelmi ipar ma már a magyar gazdaság motorjának új hengere”.
 • „A csúcstechnika exportképes, keresett termék a világpiacon, márpedig mi egy csúcsminőségű magyar jövőért dolgozunk”.
 • „Olyan magyar haderő épül, amelyet komolyan kell vennie mindenkinek”.Sorkatonaság – honvédelem
  •  „A harcászati kiképzésen továbbra is csak a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és tartalékos állományának tagjai vehetnek részt. A Magyar Honvédséghez való csatlakozás önkéntes”.
  • A kormány a honvédelem kérdését kiemelt nemzeti ügyként kezeli és biztosítja a Magyar Honvédség átfogó modernizációjához szükséges forrásokat.
  Svédország, NATO-tagság

  • “Ahogy az már többször elhangzott, támogatjuk Svédország NATO-tagságát”
  • „Magyarország egy olyan szűk elitcsoport tagja lett a NATO-ban, akik képesek tartani a GDP-arányosan 2 százalékos védelmi költési arányt. Ráadásul mi már egy évvel a határidő előtt, vagyis idén elértük ezt”. – olvasható a Blikken.

The post Sorkatonaság – Most érkezett a honvédelmi miniszter rendkívüli bejelentése appeared first on Tudasfaja.com.