Szégyelli magát a budapesti ápoló, aki illegálisan potencianövelőt árult

Társával együtt mintegy 300 millió forintos árukészletet halmoztak fel.

Szégyelli magát a budapesti ápoló, aki illegálisan potencianövelőt árult

Elismerte bűnösségét a bíróságon és „szégyelli magát” az a budapesti ápoló, akit illegális gyógyszerkereskedelem miatt ítéltek el, számolt be az RTL Híradó a tárgyalásról.

Az ügyészség szerint a 45 éves, egy budapesti kórházban szakápolóként dolgozó férfi 2019-ben fogott bele az illegális kereskedelembe. Társával együtt külföldről rendelték a potencianövelőket, teljesítményfokozókat és vényköteles nyugtatókat. Ezeket aztán szomszédok, valamint közeli ismerőseik nevében adták postára, így kapták meg az illegálisan beszerzett készítményeket a vevők.

2021. áprilisában, amikor a rendőrök elfogták az ápolót, már több mint 300 millió forintos árukészletük volt, több mint 10 ezer illegális gyógyszerből. A gyógyszerek mennyisége mintegy 4 évnyi időtartamra lett volna elegendő. A vádirat szerint volt olyan hét, amikor 100 gyógyszert is küldött vevőknek. A férfi szakápolói végzettsége miatt pontosan tudta, hogy mit árul.

Az RTL riportja szerint a férfi megszeppenve ült a bíróságon, elcsukló hangon kérte, hogy ne küldjék börtönbe, valamint elismerte tettét és azt is mondta, nagyon szégyelli magát. A bíróság jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélte öt évre felfüggesztve, és 300 ezer forint pénzbírságot is kapott. Társát még keresik.