Vörös-kód lép életbe Magyarországon! Mindenkit érint!!!

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint a nyáriasan meleg idő folytatódik a következő héten, sok napsütéssel és magas hőmérsékletekkel.   A hét második felében a legmelegebb órákban 32-38 Celsius-fokot is mérhetünk, és hajnalban is mindössze 20 fokig csökken a hőmérséklet. Szombaton azonban egy érkező hidegfront hozhat némi felfrissülést. Hétfő: Túlnyomóan derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, […] The post Vörös-kód lép életbe Magyarországon! Mindenkit érint!!! appeared first on Tudasfaja.com.

Vörös-kód lép életbe Magyarországon! Mindenkit érint!!!

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint a nyáriasan meleg idő folytatódik a következő héten, sok napsütéssel és magas hőmérsékletekkel.

 

A hét második felében a legmelegebb órákban 32-38 Celsius-fokot is mérhetünk, és hajnalban is mindössze 20 fokig csökken a hőmérséklet. Szombaton azonban egy érkező hidegfront hozhat némi felfrissülést.

Hétfő: Túlnyomóan derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, de délután a Dunántúlon több gomolyfelhő képződhet, és zápor, zivatar is előfordulhat.

A szél többnyire mérsékelt marad, csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között alakul.Kedd: Fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, egy-egy futó záporon kívül érdemi csapadék nem lesz. A délies szél mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 14-20, a maximum 28-34 fok között valószínű.

Szerda: Napos, száraz idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nem valószínű, de helyenként megélénkülhet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 16-22 fok, a csúcsérték pedig 30-36 fok között alakul.

Csütörtök: Alapvetően napos időre számíthatunk, amit időnként megvastagodó fátyolfelhőzet zavarhat meg, de csapadék nem lesz. Néhol megélénkülhet az északkeleti, keleti szél. Hajnalban 17-23, délután 30-37 fok valószínű.

Péntek: Sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Több helyütt megélénkülhet, néhol megerősödhet a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 17-24 fok között alakul, a csúcsérték 32-38 fok között valószínű.

Szombat: Napos idő várható fátyol- és egyre intenzívebbé váló gomolyfelhő-képződéssel, szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik.

A hajnali 18-24 fokról délutánra 27-37 fok közé melegszik fel a levegő. Nyugaton már hozhat némi felfrissülést egy érkező hidegfront.Vasárnap: Fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű, helyenként zápor, zivatar is lehet. A minimum-hőmérséklet 18-24, a maximum-hőmérséklet 27-32 fok között várható.

A hőség és a napsütés következtében fokozottan figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre és a napvédelemre. Az érkező hidegfront remélhetőleg némi felfrissülést hoz, de addig is élvezzük a nyár meleg napjait.

The post Vörös-kód lép életbe Magyarországon! Mindenkit érint!!! appeared first on Tudasfaja.com.