Egyben hagyott fantasztikus oldalas töltve

Töltött oldalas! Hozzávalók: 1,5 kg egyben hagyott sertés oldalas só, bors 2 gerezd fokhagyma 1,5 dl víz vagy sör ízlés szerint csípős édesítő (házi vagy Édes Anna/Erős Pista) A töltelékhez: fél dl olaj 1 fej vöröshagyma aprítva 2 gerezd fokhagyma szétnyomva 20 dkg sertésmáj apróra vágva 4 db zsemle beáztatva, kinyomkodva 2 egész tojás fél […] The post Egyben hagyott fantasztikus oldalas töltve appeared first on Tudasfaja.com.

Egyben hagyott fantasztikus oldalas töltve

Töltött oldalas!

Hozzávalók:

1,5 kg egyben hagyott sertés oldalas
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl víz vagy sör
ízlés szerint csípős édesítő (házi vagy Édes Anna/Erős Pista)


A töltelékhez:


fél dl olaj
1 fej vöröshagyma aprítva
2 gerezd fokhagyma szétnyomva
20 dkg sertésmáj apróra vágva



4 db zsemle beáztatva, kinyomkodva
2 egész tojás
fél tk őrölt kömény
1 csokor petrezselyem felaprítva
só, bors
ha igényli akkor kevés zsemlemorzsa



A húst csont felett felszúrjuk, minél nagyobb zsebet készíttetünk rá. Megmossuk és a fűszerekkel alaposan beízesítjük. Félre tesszük és közben elkészítjük a tölteléket.
Olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a májat és összesütjük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket, az aprított petrezselymet, a tojásokat és a többi fűszert. Jó alaposan összedolgozzuk, és az oldalasba töltjük. Nem kell nagyon feszesre tömni. Ha elkészültünk vele akkor a rést hústűvel lezárjuk.



A kimaradó tölteléket a hús mellé halmozzuk. Aláöntjük a vizet vagy a sört, és lefedjük alufóliával.
200 fokra előmelegített sütőben puhulásig pároljuk, majd fedetlenül 180 fokon pirosodásig sütjük. Ha kihűlt a csontok mellett remekül szeletelhető.

Forrás:Sütés-főzés

The post Egyben hagyott fantasztikus oldalas töltve appeared first on Tudasfaja.com.