MOST ÉRKEZETT! Ezért zuhanhatott ki a Halálgömbből az artista Szolnokon

Zúgó motorok, füst, majd egy magatehetetlenül repülő test – ezt látták azok a nézők, akik a Magyar Nemzeti Cirkusz csütörtök esti előadásán ültek Szolnokon. A cirkusz a halálgömb nevű számmal zárta az előadást: a fémből készült rácsos gömbben öt motoros kergeti egymást, majd a gömb alja és teteje eltávolodik egymástól, a kétkerekűek sofőrjei számára így […] The post MOST ÉRKEZETT! Ezért zuhanhatott ki a Halálgömbből az artista Szolnokon appeared first on Tudasfaja.com.

MOST ÉRKEZETT! Ezért zuhanhatott ki a Halálgömbből az artista Szolnokon

Zúgó motorok, füst, majd egy magatehetetlenül repülő test – ezt látták azok a nézők, akik a Magyar Nemzeti Cirkusz csütörtök esti előadásán ültek Szolnokon.

A cirkusz a halálgömb nevű számmal zárta az előadást: a fémből készült rácsos gömbben öt motoros kergeti egymást, majd a gömb alja és teteje eltávolodik egymástól, a kétkerekűek sofőrjei számára így még veszélyesebb a mutatvány. – olvasható a blikk.hu-n.
A baleset ebben a pillanatban történt: az egyetlen női artista, a 25 éves Alice a szétnyíló gömb résén motorjával együtt kizuhant. Egyik olvasónk videón is megörökítette a történteket, amin látszik, hogy Alice valóban magatehetetlenül repül ki az ördögi szerkezetből. A fiatal nőt mentők vitték el a helyszínről.- Hatvankét előadáson voltunk már túl, aznap is minden úgy történt, mint eddig bármikor – mondta a Blikknek ifjabb Richter József, a cirkusz igazgatója. – Pontosan még nem tudjuk miért, talán a kelleténél több gázt adhatott, de Alice kirepült motorjával a szétnyíló gömbből.A világon alig van néhány olyan női artista, aki vállalná ezt a motoros számot, közülük Alice az egyik. A 25 éves brazil művész rutinosnak számít a szakmában, kollégái pedig elmondták, hogy cirkuszi berkeken belül előfordulhatnak hasonló balesetek. Ettől függetlenül Alice elég rosszul járt: csípőtöréssel vitték be a szolnoki kórházba, jelenleg az intenzív osztályon kezelik.
– A mutatvány elején a gömb egyben van, majd egy szerkezet szétnyitja, körülbelül egyméternyire távolodik el egymástól az alsó és a felső rész – mutatta a brazil fiatalember. – Alice ezen a résen zuhant ki. Elképzelhető, hogy nem látta jól, hogyan kell tartania a kormányt, ugyanis a mutatvány közben füst jön ki a gömb aljából, lehet, hogy ez zavarta meg.Alice párja és társai a betegágy mellett vannak, amikor csak tudnak, mostanra pedig az is kiderült, hogy súlyos sérülései ellenére nem kell majd megműteni. Richter József úgy reméli, nem lesz maradandó a sérülése és néhány hónap múlva talán vissza is térhet a porondra. A számot nem veszik le a műsorról, a motorosok most egy ideig Alice nélkül száguldanak tovább a halálgömbben.

The post MOST ÉRKEZETT! Ezért zuhanhatott ki a Halálgömbből az artista Szolnokon appeared first on Tudasfaja.com.