Ez lesz a kedvenced karácsonykor: csak keverj el mindent egy tálban, majd tedd a sütőbe! Isteni finom süti lett belőle!
Már évek óta készítem, hol mazsolával, hol nélküle. Volt, hogy konzerv barackot vágtam a tésztába, akkor is isten finom lett. Hozzávalók: 50 dkg túró 450 g tejföl 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj 8 tojás 7 evőkanál liszt 7 evőkanál cukor 1 citrom reszelt héja a tepsi kenéséhez: vaj a tálaláshoz: baracklekvár porcukor Elkészítés: A […] The post Ez lesz a kedvenced karácsonykor: csak keverj el mindent egy tálban, majd tedd a sütőbe! Isteni finom süti lett belőle! appeared first on Tudasfaja.com.
Már évek óta készítem, hol mazsolával, hol nélküle. Volt, hogy konzerv barackot vágtam a tésztába, akkor is isten finom lett.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 450 g tejföl
- 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 8 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
- a tepsi kenéséhez:
- vaj
a tálaláshoz:
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.
Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik. Forrón ízlés szerint felszeleteljük, de kihűtve is isteni.
The post Ez lesz a kedvenced karácsonykor: csak keverj el mindent egy tálban, majd tedd a sütőbe! Isteni finom süti lett belőle! appeared first on Tudasfaja.com.